Отидете към основна версия

2 610 21

Студентите са новото предизвикателство пред Ердоган

  • турция-
  • протест-
  • студенти

Студентските протести продължават

Снимка: БГНЕС/EPA

Протестите на студенти в Турция се разширяват, съобщи Гардиън.

Демонстрациите започнаха преди няколко седмици. Те се превърнаха в катализатор на недоволството на младите срещу управлението.

Протестите започнаха след назначаването на нов ректор на Босфорския университет. Постът беше зает от Мелих Булу, който е считан за избор на правителството.

Той е много близък до управляващите, като е бил и кандидат за изборите. Студентите настояват на университета да се позволи свободен избор на ректор.

В Истанбул са били задържани 250 души, а в Анкара 69. Много от възрастните избиратели са благодарни на президента Реджеп Ердоган за неговото управление и реализирането на редица проекти.

Младите обаче трудно намират работа, гледат към живота навън и настояват за промени. Те стават все по-голяма част от електората и ще имат решителен глас на следващите избори.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Турция хвърли мълнии по САЩ

    Турското правителство отхвърли призивите на САЩ, свързани със студентските протести, съобщи агенция Анадола. През последните седмици в страната има ...
    04.02.2021
    14 780
    69
  • Стотици арестувани на студентски протести в Турция

    Ректорът на турски университет, назначен от президента Реджеп Ердоган, заяви, че няма да подаде оставка - въпреки протестите на студенти и преподавате ...
    03.02.2021
    2 013
    23
  • Студенти протестират в Турция

    Студентските демонстрации в Турция продължават, съобщи ТАСС. Студентите протестират през последните няколко седмици. Протестите започнаха след назн ...
    02.02.2021
    2 502
    9
Новини по държави: