Отидете към основна версия

1 253 0

Чавес получил кръвоизлив по време на операцията

  • уго чавес-
  • операция-
  • рак
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Венецуела Уго Чавес е получил кръвоизлив по време на последната операция от рак в болница в Куба, предаде Би Би Си.

Министърът на комуникациите Ернесто Вийегас призна, че на 58-годишният държавен глава на латиноамериканската държава ще му е нужно повече време за възстановява заради сложната операция и настъпилите усложнения. Първите информации бяха, че Чавес е претърпял 6-часова операция.

Вийегас не пропусна да призове венецуелците да се молят за Чавес. Той преди да замине за поредната четвърта за последната година операция посочи вицепрезидента Николас Мадуро за свой наследник.

Самият Мадуро вече заяви, че неговият ментор в политиката е претърпялк „сложна, трудна и деликатна операция, след която ще е нужно известно време да се възстанови.

Все още не е известно дали Чавес, който беше преизбран през октомври, ще е в състояние да положи клетва на 10 януари, коментира АФП.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Чавес се бори за живота си

    Президентът на Венецуела Уго Чавес се бори за живота си, предава АП. Дни след като се подложи на операция от рак в Куба той е развил дихателна инфе ...
    19.12.2012
    2 925
    2