Last news in Fakti

14 Декември, 2012 10:02 1 224 0

Чавес получил кръвоизлив по време на операцията

  • уго чавес-
  • операция-
  • рак
Чавес получил кръвоизлив по време на операцията - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Венецуела Уго Чавес е получил кръвоизлив по време на последната операция от рак в болница в Куба, предаде Би Би Си.

Министърът на комуникациите Ернесто Вийегас призна, че на 58-годишният държавен глава на латиноамериканската държава ще му е нужно повече време за възстановява заради сложната операция и настъпилите усложнения. Първите информации бяха, че Чавес е претърпял 6-часова операция.

Вийегас не пропусна да призове венецуелците да се молят за Чавес. Той преди да замине за поредната четвърта за последната година операция посочи вицепрезидента Николас Мадуро за свой наследник.

Самият Мадуро вече заяви, че неговият ментор в политиката е претърпялк „сложна, трудна и деликатна операция, след която ще е нужно известно време да се възстанови.

Все още не е известно дали Чавес, който беше преизбран през октомври, ще е в състояние да положи клетва на 10 януари, коментира АФП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА