Отидете към основна версия

3 235 107

Само „болезнени санкции“ могат да освободят Навални

  • алексей навални-
  • навални-
  • русия-
  • санкции-
  • ес-
  • владимир путин-
  • леонид волков

Съюзниците на Навални публикуваха списък с 35 души, които трябва да бъдат санкционирани

Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия ще обмисли освобождаването на критика на Кремъл Алексей Навални, само ако ръководството ѝ бъде ударено с болезнени лични санкции. Това заяви негов близък съюзник преди срещата с европейски политици в Брюксел, предава агенция "Фокус", цитирайки "Ройтерс".

Очаква се група европейските външни министри да се споразумеят в понеделник да наложат санкции на съюзниците на руския президент Владимир Путин в отговор на затвора на Навални. Леонид Волков, началник на кабинета на Навални, заяви в събота пред "Ройтерс", че вярва, че Путин ще обмисли освобождаването му, само ако бъде ударен от санкции. „Путин е диктатор, но е доста рационален. Ако предимствата от това, че Навални е в затвора, станат по-малко от недостатъците, той ще промени решението си“, каза Волков.

"Ако много от най-близките му съюзници станат нещастни, това може да бъде опасно за Путин и това може да го накара да реши да промени решението си", добави Волков. „Или може би не - но санкциите са най-доброто нещо, което Европа може да направи сега.“ В Брюксел в неделя по покана на Литва, където той живее от 2019 г., Волков заяви, че ще каже на политиците да използват „езика на силата“ спрямо руското правителство, тъй като вярва, че Путин вижда опитите за изграждане на мостове от Запада като признак на слабост. Помолен да коментира политическото бъдеще на Навални след съдебното решение в събота, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред журналисти: „Това абсолютно не е наша работа“.

Съюзниците на Навални публикуваха списък с 35 души, които според тях трябва да бъдат санкционирани. Неговите поддръжници се готвят да организират „огромен мирен протест“ в Русия тази пролет, каза Волков. След това организацията на Навални ще се опита да попречи на партията на Путин да постигне комфортна победа на изборите през септември, като води кампания в полза на неговите съперници, каза Волков.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 34 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания