Отидете към основна версия

3 974 45

Руските фантазии рушат мостовете със Запада

  • русия-
  • запад-
  • владимир путин

Путин търси разширяване на своя контрол

Снимка: БГЕНС/EPA

Руският държавен глава Владимир Путин иска да задържи своята империя под контрол и систематично събаря мостовете със Запада, съобщи германското издание Handelsblatt.

През последните седмици сериозни заявления дойдоха от руския външен министър Сергей Лавров. Той обяви, че вече не са останали отношения с ЕС.

Дипломатът прехвърли отговорността за това на групата, която е предприела едностранни действия. Ако оставим на страна това, дали ограниченията на Запада винаги са били прецизно балансирани, по същество те винаги са налагани като реакция след нарушения и не са акт на агресия.

Става въпрос за нов руски курс за отделяне от Запада. То с казва в анализ, озаглавен ‘‘Руските фантазии за могъщество рушат отношенията със Запада''.

ЕС и САЩ започнаха да налагат ограничения преди седем години, което показа на Путин, че не може да налага своята експанзия безнаказано. Тогава той разбра, че планът за поглъщане на постсъветските страни среща сериозна съпротива.

Идеята за отдалечаване от Запада трябва да осигури дългосрочно управление на Путин, който търси сътрудничество с държави като Китай, с които да бъде изградена нова платежна система и мрежа за търговия.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 29 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: