31 Март, 2021 07:55 3 953 45

Руските фантазии рушат мостовете със Запада

  • русия-
  • запад-
  • владимир путин

Путин търси разширяване на своя контрол

Руските фантазии рушат мостовете със Запада - 1
Снимка: БГЕНС/EPA

Руският държавен глава Владимир Путин иска да задържи своята империя под контрол и систематично събаря мостовете със Запада, съобщи германското издание Handelsblatt.

През последните седмици сериозни заявления дойдоха от руския външен министър Сергей Лавров. Той обяви, че вече не са останали отношения с ЕС.

Дипломатът прехвърли отговорността за това на групата, която е предприела едностранни действия. Ако оставим на страна това, дали ограниченията на Запада винаги са били прецизно балансирани, по същество те винаги са налагани като реакция след нарушения и не са акт на агресия.

Става въпрос за нов руски курс за отделяне от Запада. То с казва в анализ, озаглавен ‘‘Руските фантазии за могъщество рушат отношенията със Запада''.

ЕС и САЩ започнаха да налагат ограничения преди седем години, което показа на Путин, че не може да налага своята експанзия безнаказано. Тогава той разбра, че планът за поглъщане на постсъветските страни среща сериозна съпротива.

Идеята за отдалечаване от Запада трябва да осигури дългосрочно управление на Путин, който търси сътрудничество с държави като Китай, с които да бъде изградена нова платежна система и мрежа за търговия.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пфу

    92 13 Отговор
    DW лъжат повече и от цар Киро
  • 2 дедо Герчо

    60 11 Отговор
    ИМА ФАТАЗЬОРИ,НО НЕ И Н.И.В. В.В.ПУТИН...ХЪХЪХЪ...
  • 3 ****

    80 13 Отговор
    Тези за какви мостове говорят,всеги ден налагат санкции за едно и също,и после Путин бил виновен. На санкциите ли викат мостове?
  • 4 пешо

    47 9 Отговор
    стенанията показват, че на т.н. колективен запад му е вътрешно. приятно, да ге!
    p.s. колективният запад прилича малко на кооператив. поне е взел всичко негативно от него.
  • 5 Fate

    48 12 Отговор
    Ще гласувам за русофилската партия

    Коментиран от #28

  • 6 Аман

    72 9 Отговор
    Глупости пълни, то не беше Скрипал, не беше Навални, не бяха Армения, Беларус, Молдова, Венецуела-последен скандал САЩ искаха да махнат представителят на Венецуела в ООН0та се наложи Нанбензя да им обяснява, че нямат право да гонят законно избран представител на държава,, О краина-нацистки преврат и геноцид над мирни хора, не беше нацистки ветерани в Прибалтика, не беше Полша и глупостите й, не ваксината Спутник-била лоша.
    Не бяха резолюции и опити за ВСВ да е виновна Русия.
    Не беше окупиране на освободените от Горбачов държави от И€ Европа с САЩ военни бази.
    Не бяха Югославия, Ирак, Сирия, Либия и емигрантски кризи в Европа.
    За Капитолия и убитите, вътрешният преврат в САЩ, да не говорим, че там е страшно.
  • 7 Истината

    60 6 Отговор
    То не бяха Боинги -терористични актове на Бандерия, още не могат да докажат кой е виновникът? Грузия по време на Олимпиада и паспорти на военни инструктури афроамериканци.
    Тровене на деца в Крим от Бандерия-спиране вода, спиране ток, икономически блокади.
    Много смрад се изсипа върху Русия, много.
    Последното-Спутник V-европейци умират, но няма да позволят руски и китайски ваксни. Спиране на СП2-опити.
    Кой гори мостовете е ясно,но не е Русия.

    Коментиран от #13

  • 8 До коментар на Путин

    49 6 Отговор
    Значи не Хали Лайкито на запада разруши отношенията с Русия, а това, че Путин искал да остане на власт.? 🤔🤔🤔
    Ха ха ха, ами кажете ако си подаде оставката ще спрете ли геноцида на руснаците в Украйна и балтийските републики?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 хаберих

    31 2 Отговор
    Художници седят на брега на морето и рисуват пейзажа. Минава японско семейство туристи. Бащата казва поучително:
    - Деца, виждате ли как се мъчат хората, като си нямат фотоапарат?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 в кратце

    18 3 Отговор
    Само като прочетеш Ханделсблат/Търговски лист,списък/,трябва да ти е ясно за какво иде реч.
  • 13 Бае Въло

    16 2 Отговор

    До коментар #7 от "Истината":

    Истината идва от внимателно следене и добро познаване на събитията, от подробен и компетентен анализ на събитията... а не от листчето, хвърлено от дебелия шеф.
    След 4 дни истината ще изплува наяве.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мостовак

    38 3 Отговор
    "Мостовете със запада" са ония мостове по които по времето на Горби и Елцин, "колективния запад" изнасяше руските ресурси и доволно бършеше "мазното" потекла по муцуната си. По същите тия мостове, сороските шамани напълниха русия с НПО-та, които да направят третополови руските деца.
    Да, Путин събори тия мостове и сега "колективният зпад" вие като пргладнял койот, ама не може да пипне, че чико Путин бди с голЕмата тояга и а посегне някой, а е получил по пърлицата.
  • 17 Смешници

    31 2 Отговор
    Един испански военен анализатор нарече точно така статията на Стойчев(по голями глупости не съм чувал) и то смеейки се на глас.Този кратунковец чува ли се и вярва ли си сам какво пише,та Русия е велика страна,коя е Европейската гилдия,все по пропаднал съюз,видя се с вируса.Тоя кой му плаща,напразно си харчи парите.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 big

    29 1 Отговор
    Да събаря мостове, но няма инфо да се е месил във вътрешните работи на ЕС, да им организира пучове, да ги критикува за демокрацията и човешките права и т.н. Вярно е, че от време на време, напоследък по-често, крадеца вика дръжте крадеца, но реално Русия иска бизнес, не война. Тези над 20 милиона загинали във ВСВ, те няма да ги забравят скоро и не биха тръгнали по пътя на войната. След ВСВ, колко войни води СССР и Русия сега - николко, участие в два конфликта по покана на държави: Афганистан и Сирия. За Грузия не ми се говори, те бяха прелъстени и изоставени! А в колко войни и конфликта участваха САЩ, ЕС / НАТО по света, колко пролети организираха? Колко време и колко загинали има в Сирийската пролет?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 big

    29 0 Отговор
    Докъде стигна разширението на НАТО? Колко военни бази на НАТО и САЩ има в близост до границите им? Нима някой си мисли, че ще допуснат тази грешка преди ВСВ, да ги хванат по бели гащи вярвайки на разни договори! Щом като САЩ, ЕС и НАТО искат да разговарят с тях от позиция на силата, те също трябва да предложат такава, закон във физиката - Нютон!

    Коментиран от #27

  • 25 сирене

    15 0 Отговор
    няма такава актуална статия в Handelsblatt .. има едно мнение от 18.03 .. което да се предава като новина не е много сериозно . Освен това като прочета "руските фантазии за могъщество.." и веднага става ясно, че журналиста иска да е писател всъщност. Няколко убийства, зоологическа градина, онзи шумния в затвора.. идеално е да си "писател"
  • 26 Черен Петър

    22 0 Отговор
    Пореден опит всичко лошо, което се случва в Европа и по света да се припише на Русия! На умните хора им е ясно какво става, а на неумните все Русия им е виновна! И всичко това започна след като осъзнаха, че Русия не може да бъде подчинена да играе по свирката на западните ѝ "партньори". И им стана пределно ясно, че Путин не е нито пияницата Елцин, нито предателят Горбачов. И започнаха да хвърлят кофи с помия срещу него и ръководената от него държава...Е, слава богу, че има много хора, които не се хващат на въдицата на западната пропаганда, най-вече на щатската...

    Коментиран от #29

  • 27 Диверсант

    20 0 Отговор

    До коментар #24 от "big":

    Казват че на алпинистите връщането им от изкачен връх било по трудно от самото изкачване. Задачката сега е как ще се върнат гладните псета къде обикалят около мечо. Дали с тоягата или тихо подвили опашки
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Рукола за делян

    2 5 Отговор

    До коментар #26 от "Черен Петър":

    Само знам че ако през любимияти соц наречеш Горбачов предател щяха да ти осигурят прекрасна почивка до каменна кариера

    Коментиран от #30

  • 30 Черен Петър

    14 0 Отговор

    До коментар #29 от "Рукола за делян":

    Така беше! Но народът беше омагьосан от идеите му за "перестройка", "гласност" и кво беше още там и не забеляза как усул - усул изпълни мечтата на ония зад океана да разрушат СССР...което го нарежда в редиците на най-големите предатели на всички времена. Сега ако споменеш името му с някакво хвалебствие някъде в Русия, рискуваш да бъдеш яко набит...

    Коментиран от #38

  • 31 Сандо

    10 0 Отговор
    Като няма каква друга простотия да напишат,и това става.Нали трябва дневната норма от антируски писания да се изпълни.
  • 32 барчо

    14 0 Отговор
    Мекерето колко време управлява Германия??? И то само в интерес на бащицата - УСАта. Подмени генофонда на арийците и на практика след 20тина години ще са рядкост, а след още 10 ще са в червената книга. Не обичат Путин, защото не е продажник и отстоява само и единствено интересите на Русия. Когато стана президент през 2 000 г нямаше вече нито армия, нито промишленост, а горивата бяха в ръцете на американски бизнесмени. Точно и така през 1999 г американците смазаха Югославия, убиха над 2000 цивилни, бомбиха пътнически влак, унищожиха мостове, фабрики, заводи, училища, частни сгради, църкви, та даже и засегнаха китайското посолство, а Русия гледаше като пукел. И това беше, защото имаха за президент един алкохолик-продажник и нямаха нито армия, нито икономика. Сега дали може да стане нещо подобно??? Едва ли. Ако не беше Русия зад сърбите, до сега да са признали и Косово и да са ги доразбридали. Те затова ще го мразят западняците и в това няма нищо чудно и ненормално.
  • 33 JEB

    1 13 Отговор
    на ботокса трябва да му е ясно че никой няма да допусне да води война и да анексира територия по собствено желание..ако 2013 си е мислел че 2020 всичко ще е добре забравено..е това няма да се случи и сега китай ще го погълне икономически в рамките на десетилетие..може и да искат да си играят на велика сила в кремъл но скоро ще си говорят само и единствено с китай
  • 34 Онзи

    4 0 Отговор
    Третополовия латентен хомосессуалист Радонов измуча ли нещо??
  • 35 Bellingcat

    3 0 Отговор
    ха ха ха - гадове най накрая изплюха камъчето страх ги че ще бъде изградена нова платежна система и мрежа за търговия
    въпрос кого ли ще командват после можеби нас нали сме добри ученици
  • 36 Павел Пенев

    9 0 Отговор
    А западните фантазии от над 100 години са да разпокъсат Русия и да оплячкосат ресурсите които притежава. Русия е нападана от Швеция, Норвегия,Франция,Германия,Англия и САЩ. Резултата винаги е бил плачевен за тях.
  • 37 аз съм Веска

    2 1 Отговор
    АААУУУУУУ, РУШАТ НАС ? НЕ МОЖЕМ ДА ГО ДОПУСНЕМ ...
    ТРЯБВА НИ СЪВСЕМ РАЗЛИЧНА ПОЛИТИКА .НА МОСТА СМЕ НИЕ .А ГО РАЗРУШИХА , А БЕЗДНАТА НИ ПОГЛЪЩА .
  • 38 Рукола за делян

    0 3 Отговор

    До коментар #30 от "Черен Петър":

    Народа беше омагьосан май доста по-рано а за боя при споменаване на името му не съм съгласен щот само като споменеш водка горбачов на тез биячи и веднага биваш носен на ръце
  • 39 Див ужас

    6 0 Отговор
    Вече обзема конярите,при мисълта за независима и неподконтролна от тях международна система за директни разплащания.Такава вече е факт. Те прекрасно осъзнават,че за едрия бизнес,в световен мащаб,интереса стои над всичко.Тази паралелна система,праща техния суифтчо в ъгъла. Точно той е бетонната основа,за изкуственото дишсне на печатарския им тапет.При възможност за директни плащания между всички субекти във тяхна валута,без задължителното превалутиране в зелендаш,реализираните печалби ще бъдат в милиарди. Експортираш японска стока в Китай- получаваш юан.Внасяш газ,нефт от руснака,разплащаш се с неговите рубли,или юани,или твоята йена. Директно без да купуваш зелено..А това ще е достъпно и възможно за всяка държава, включително и за целия ЕС през евро.Искаш нефт,газ,суровини,плащаш в евро,а спокойно и в местна валута на страната- износутелИзнасяш стоки- ако решиш ти плащат в евро,или в рубли,юани,йени.За няколко години, всяка една държава,ще има портфейл от всякаъв вид национални валути.Който ще ползва спокойно,без да е зависима от покупка на зелени хартии.
  • 40 ДжафДжаф

    7 0 Отговор
    Най-голямата по територия страна в света и съответно най-богата на природни ресурси може да си позволи лукса да води независима политика и това съвсем не е в сферата на фантастиката. Друг е въпроса, доколко това се харесва на днешните наследници на йезуитите и до колко не. Що се отнася до санкциите, автора е в много голямо заблуждение. Санкционната политика на Запада против Русия има много по-дълга история от въпросните "последни 7 години", за които плющи автора. Всъщност за пръв път санкции- икономически и военни са наложени на Русия още непосредствено след Кримската война. Има един кратък период в началото на 20-ти век без санкции, когато е формирана Антантата и после отново след 1917-та година. С техните санкции и на фона на тяхната алчност, могат единствено да плашат гарагашките.
  • 41 Мухаа,хаа!

    6 1 Отговор
    90-те години.Прехода между егоцентрика- мега Юда горбич и пиандето Елцин.На руска територия са се настанили коняри и англосакси.Включително в Кремъл, като" съветници".В резутат на това: Ежегодно и официално през руски тръбопровод,добита от руски специалисти нефт и газ, директно се натоварва на англосксонски танкери.Цялата нефтодобивна промишленст се ръководи от тях.При тогавашни цени за барел-17 $, те плащат на руснака неговия нефт по 1$ на барел!? Пиандето продължава курса на Юдата- горби.В знак на солидарност,не само унищожава доброволно,за своя сметка над 90% от МБР- с ядрен заряд,но им подарява буквално,без един цент насреща,500 тона плутоний,от бойните глави.Само с този" жест" обора получава мощен ,безплатен тласък на цялата си ядрена енергетика за 20 г напред.Реално безплатна ел.енергия.Идва Вовата,и първото което прави от раз,беше да ги изхвърли от страната.Безпсрдонно и за дни.Плати им неустойките в размер на милиарди,но петрола му стана незсвисим! От там тръгна и плавния възход на Русия.Не може да въстановиш огромна държава,която над 15 г( с горби Перестройката) беше буквално унищожена и източвана брутално.Точно в този период се родиха днешните олигарси там.Те са вътрешната пета колона,която иска времената на Елцин.Но Вовата ги отстранява елегантно,през закона поединично. Останслите,или изтеглят парите отвън,и ги инвестират в Русия,или не ги очаква добро.Примери достатъчно.В днешни дни,само за 4 години,се освободи от ценните им книжа,за над 350 м

    Коментиран от #44

  • 42 Snake

    6 0 Отговор
    Като гледам какви ги твори САЩ спрямо съюзниците си...по-добре, че Путин руши мостовете между Русия и Запада.
  • 43 Ушанко

    1 4 Отговор
    Ще му начупят канчето някъде ако продължава да се вживява на Император
  • 44 Брато,

    1 3 Отговор

    До коментар #41 от "Мухаа,хаа!":

    това, за което разказваш, е най-интересния филм, който някога е излизал на екран. Как се казва?
  • 45 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    РУСКИ САНКЦИИ СЛЕД И СЛЕД САНКЦИИ КЪМ " ЗАПАДА " !?!?
Новини по държави: