Отидете към основна версия

1 872 19

Посланикът на САЩ в Москва отива на консултации във Вашингтон

  • сащ-
  • русия-
  • посланик-
  • джон съливан

Наскоро Джон Съливан беше цитиран, че не възнамерява да напуска страната въпреки препоръките на Кремъл да отиде във Вашингтон за консултации

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският посланик в Москва Джон Съливан ще отпътува тази седмица за САЩ „за консултации”, съобщи посолството, цитирано от АФП.

Това се случва, след като Москва „препоръча” Съливан временно да се прибере в родината си поради обтягащите се отношения Вашингтон - Москва, отбелязва БГНЕС.

"Посланик Съливан се завръща в САЩ за консултации тази седмица", се посочва в изявление на американската дипломатическата мисия в Москва, изпратено до Франс прес. Агенцията цитира посланика , който казва, че трябва да "говори директно" с висши служители на държавата за отношенията САЩ - Русия.

Наскоро Съливан беше цитиран, че не възнамерява да напуска страната въпреки препоръките на Москва да отиде във Вашингтон за консултации, съобщи порталът Axios, позовавайки се на свои източници.

Според изданието Съливан се придържал към позицията, че руската страна трябва да го "принуди" да си тръгне, ако иска той да напусне Москва.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини