Отидете към основна версия

2 173 44

Байдън: САЩ не търсят конфликт с Русия, но не толерират провокациите

  • джо байдън-
  • сащ

Путин знае, че няма да се поколебая да отговоря на бъдещи зловредни вредни дейности

Снимка: БГНЕС

САЩ не търсят конфликт. Искаме стабилни и предсказуеми отношения, при които можем да работим с Русия по въпроси като стратегическата стабилност и контрола на оръжията. Ето защо действах незабавно за удължаване на новия договор СТАРТ за пет години и за укрепване на сигурността на американския народ и света. В същото време наложих и значими санкции за действия, които нарушават суверенитета на САЩ, включително намеса в нашите демократични избори.

Президентът Владимир Путин знае, че няма да се поколебая да отговоря на бъдещи зловредни вредни дейности. Когато се срещнем, отново ще подчертая ангажимента на Съединените щати, Европа и съмишлениците на демокрациите да отстояват човешките права.

Това написа американският президент Джо Байдън в своя статия, публикувана във Washington post.

Припомняме, че преговорите между президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин и Джо Байдън са насрочени за 16 юни в Женева, припомня news.bg.

В статията си, Байдън припомни за пътуването до Европа следващата седмица - първото му, откакто влезе в Белия дом. От сряда го очакват важни срещи с европейските му партньори в Г7 и НАТО. Пред тях той ще потвърди ангажимента за сътрудничество.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.

Свързани новини