Отидете към основна версия

1 725 1

Кънектикът е зона на природно бедствие

  • сащ-
  • сняг

Часове след преминаването на най-голямата за последните три десетилетия снежна буря американският президент Барак Обама обяви щата Кънектикът за зона на природно бедствие, предаде АП.

Това дава възможност на местните власти да искат и да получат помощ от федералния бюджет за възстановяване.

По неофициална информация 11 души са загинали при преминаването на природната стихия. Най-нелепият случай е на дете, което се е задушило от изгорелите газове, докато баща му се е опитвал да отрие затрупания със сняг автомобил.

Около 700 хиляди домове останаха без ток.

Междувременно синоптици предупредиха, че нова снежна виелица ще удари Колорадо и Минесота до часове. Очакват се преспи от около 30 см. и ветрове със скорост до 80 км в час.

За по-малко от денонощие в североизточните райони на САЩ се натрупа еднометрова снежна покривка при преминаването на стихията „Немо”, а близо 6000 полета от уикенда бяха отложени.

Американците все още помнят урагана "Санди", дошъл преди три месеца от океана, но този път бедата ги връхлетя от обратна посока - от Големите езера на север по границата с Канада.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Торнадо бушува в щата Мисисипи

    Докато в американския североизток се отърсват от снежните проблеми, в южния щат Мисисипи бушува торнадо, съпроводено от проливни дъждове, съобщи bT ...
    11.02.2013
    1 086
    1
  • Силна снежна буря удари САЩ и Канада - Видео

    Незапомнени снеговалежи удариха североизточните райони на САЩ и Канада. Специалистите от Националната метеорологична служба съобщиха, че не са опра ...
    09.02.2013
    3 686
    2