Last news in Fakti

10 Февруари, 2013 23:16 1 718 1

Кънектикът е зона на природно бедствие

  • сащ-
  • сняг

Часове след преминаването на най-голямата за последните три десетилетия снежна буря американският президент Барак Обама обяви щата Кънектикът за зона на природно бедствие, предаде АП.

Това дава възможност на местните власти да искат и да получат помощ от федералния бюджет за възстановяване.

По неофициална информация 11 души са загинали при преминаването на природната стихия. Най-нелепият случай е на дете, което се е задушило от изгорелите газове, докато баща му се е опитвал да отрие затрупания със сняг автомобил.

Около 700 хиляди домове останаха без ток.

Междувременно синоптици предупредиха, че нова снежна виелица ще удари Колорадо и Минесота до часове. Очакват се преспи от около 30 см. и ветрове със скорост до 80 км в час.

За по-малко от денонощие в североизточните райони на САЩ се натрупа еднометрова снежна покривка при преминаването на стихията „Немо”, а близо 6000 полета от уикенда бяха отложени.

Американците все още помнят урагана "Санди", дошъл преди три месеца от океана, но този път бедата ги връхлетя от обратна посока - от Големите езера на север по границата с Канада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    Аз живея в сащ и мога да кажа че не се е случило нищо особено. Тогава в Канада трябва да са постоянно под природно безствие. Щатите са застроени с бараки, като богатите живеят на скъпи места, където и достъпа е затруднен. Не е нужно някакви силни бури че тези бараки да падат, след като се продадат те почват да си падат. Но главната причина да се вдига врява по поредния щорм е, да не става дума за 40% безработни - работещите живеят в тези картонени бараки, а безработните където намерят - гари, автогари, пустеещи училища или направо по парковете колкото и да са затрупани със сняг. Това ни чака ако се разсейваме - все още имаме спомени за прилично съществуване, те мислят че така си е редно.