Отидете към основна версия

3 989 6

Бандити убиха 35 души

  • нигерия-
  • бандити-
  • убити-
  • нападения

Инцидентите са станали в 5 нигерийски провинции

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Най-малко 35 души са били убити от бандити в щата Замфара в северозападната част на Нигерия при поредица от нападения. "35 души бяха убити в пет села", каза говорителят на държавната полиция Мохамед Шеху. Според него те са се занимавали с грабежи и отвличания.

Агенция „Франс прес“ цитира разкази на очевидци, според които нападенията са извършени на 8 юли, а общият брой на загиналите достига 43 души. На свой ред нигерийският вестник „Премиум таймс“ отбелязва, че нападения над села са извършени в квартал Фаро в щата Замфара, след като местните жители убили двама бандити на 7 юли, които ги заплашиха с оръжие.

За втора поредна година в Нигерия се наблюдава значително увеличение на броя на нападения на бандити срещу цивилни. Престъпниците убиват хора, вземат заложници за откуп, крадат добитък, сплашват жителите, налагайки различни изнудвания. Властите са принудени да използват специални полицейски и армейски части, за да се справят с широко разпространеното престъпление. Създават се и местни милиционерски части.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.

Свързани новини