10 Юли, 2021 18:50 3 951 6

Бандити убиха 35 души

  • нигерия-
  • бандити-
  • убити-
  • нападения

Инцидентите са станали в 5 нигерийски провинции

Бандити убиха 35 души - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Най-малко 35 души са били убити от бандити в щата Замфара в северозападната част на Нигерия при поредица от нападения. "35 души бяха убити в пет села", каза говорителят на държавната полиция Мохамед Шеху. Според него те са се занимавали с грабежи и отвличания.

Агенция „Франс прес“ цитира разкази на очевидци, според които нападенията са извършени на 8 юли, а общият брой на загиналите достига 43 души. На свой ред нигерийският вестник „Премиум таймс“ отбелязва, че нападения над села са извършени в квартал Фаро в щата Замфара, след като местните жители убили двама бандити на 7 юли, които ги заплашиха с оръжие.

За втора поредна година в Нигерия се наблюдава значително увеличение на броя на нападения на бандити срещу цивилни. Престъпниците убиват хора, вземат заложници за откуп, крадат добитък, сплашват жителите, налагайки различни изнудвания. Властите са принудени да използват специални полицейски и армейски части, за да се справят с широко разпространеното престъпление. Създават се и местни милиционерски части.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    22 0 Отговор
    Новите жители на Европа
  • 2 ЖИВИ и здрави

    14 0 Отговор
    АНГЛИЙСКИ И ГЕРМАНСКИ ПОДАНИЦИ
  • 3 Гост

    7 0 Отговор
    Тъпата Милена пак не дописва къде се случват събитията. Също като имотните й дописки.
  • 4 валентин

    4 1 Отговор
    браво, че спазвате партийната линия и говорите за бандити, а не за ислямски терористи, които отвличат и убиват християни! поздрави от сорослята
  • 5 Без Негри в БГ

    6 0 Отговор
    Това не е ли ежедневие в негърските държави управлявани от негри?
    Доколкото знам, негрите са с най-ниската интелигентност, и с най-голямата престъпност навсякъде по света.
    Не могат да надскочат генетиката си.
  • 6 Бодлива тел

    0 0 Отговор
    Бодлива тел около континента Африка ! А всичкото негър , което е забегнало по света да се спуска от самолет с парашут обратно !