Отидете към основна версия

1 889 2

Насрала нарече атентата в Бургас "операция"

  • "хизбула"-
  • атентат-
  • бургас

Лидерът на ливанската шиитска групировка "Хизбула" Хасан Насрала произнесе разпалена реч за годишнината от смъртта на тримата военни командири на движението. В нея, както се очакваше, той не пропусна да коментира и атентата в Бургас, за чийто подбудител българското правителство посочи „Хизбула”, съобщи бТВ. Насрала категорично отхвърли отправените обвинения.

Образът на шейха се появи на видеостената един час преди предварително обявеното от световните агенции време. Местонахождението му беше абсолютно неизвестно заради заплахи от страна на Израел, че ще бъде ликвидиран, ако бъде открит.

Атентатът в Бургас беше споменат около 20-ата минута на речта. Но словосъчетанието "терористичен акт" не присъстваше в лексиката на Насрала. Атентатът беше наречен "скромно събитие" и "операция".

„Преди обвинението на българите, още в първите минути, първия час след случая, Нетаняху обвини „Хизбула”. И какво стана? Стана ли война? Нищо не стана! Преди една година, дори преди две години, имаше нападения срещу израелски цели в Индия, Грузия, Тайланд. И какво стана? Стана ли война, имаше ли агресия? Не стана война”, заяви Насрала.

„Ние в Ливан и народите в региона трябва да разберем Израел много добре. Когато се случи нещо такова, веднага Израел насочва своя поглед към войната. Израел – това е държава, тя има своите планове, интереси, сметки, планове и във всяка война Израел се стреми към категорична победа”, добави лидерът на групировката, според която Израел се готви за истинска война с Ливан и провежда кампания в медиите за сплашване на ливанците.

„Искам да кажа на Израел, че трябва наистина 1000 пъти да помисли, преди да действа в Ливан. Ливан не се плаши от тоягата! Ливан не е място за разходка! Ливан не може да бъде окупиран от военния оркестър на Израел”, завърши Насрала.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини