Отидете към основна версия

3 190 29

Екипът на Навални излезе с нови скандални разкрития за тайните на Кремъл

  • русия-
  • алексей навални-
  • държавна дума-
  • вячеслав володин

Компании, свързани със семейството на председателя на руската Дума Вячеслав Володин, са придобили около 5 милиарда рубли от продажби на земя за строеж в Москва

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Компании, свързани със семейството на председателя на руската Дума Вячеслав Володин, са придобили около 5 милиарда рубли от продажби на земя за строеж в Москва, съобщи радио "Свобода". Разкритията са направени от екипа на опозиционния лидер Алексей Навални, който беше осъден на две години и половина затвор.

Продадена е сграда на завод за растителни масла, както и правото на безсрочна аренда върху терени. Официално собственици на компаниите са майката и тъстът на Володин, които са продали недвижимите имоти на групировката ПИК.

От екипа на Навални са установили също, че Володин е използвал за свои пътувания самолети от спецотряда "Русия". Уточнява се, че е похарчил 75 милиона рубли от държавния бюджет, за да се появи в Саратов пред няколко камери и да препоръча изграждане на детска площадка.

Председателят на руския парламент има нова съпруга, която е преписала свой елитен апартамент в западната част на Москва на името на майката Володин, разкри изданието The Insider. От 2016 г. в официалните декларации на Володин за доходите му вече липсва информация за първата му съпруга Светлана. The Insider предполага, че тогава шефът на парламента се е развел. Въпреки това, на всички публични снимки той е с венчална халка.

Припомняме, Алексей Навални бе осъден през февруари на две и половина години затвор заради това, че е напуснал страната в нарушение на предписанията на условна присъда по дело, което той определя като изфабрикувано. Той бе арестуван на летището веднага след пристигането си в Русия от Германия, където се лекува месеци наред.

Лечението се наложи, тъй като Навални беше отровен в Русия на 20 август 2020 г., малко преди да се качи на самолет от Томск за Москва. Самолетът кацна извънредно в Омск, където Навални бе приет в болница. Той беше транспортиран до Германия в безсъзнателно състояние, с риск за живота.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания