Отидете към основна версия

14 107 11

ФЕМЕН се съблякоха и пред Берлускони

  • фемен-
  • силвио берлускони-
  • избори
Снимки: ЕПА/БГНЕС

Три активистки от украинското женско движение ФЕМЕН устроиха протестна акция в избирателния участък, където се яви да гласува бившият италиански премиер Силвио Берлускони, съобщи „Ройтерс“.

Магнатът пристигна в училище в Милано, за да даде своя вот за парламентарните избори, в които участва и неговата партия. На входа обаче го пресрещнали три феминистки, които свалили блузите си и започнали да скандират: Basta Berlusconi! (“Стига Берлускони!”). Девойките се опитали да се докопат до политика, но полицаите ги хванали и ги отблъснали.

На сайта на ФЕМЕН се съобщава, че в акцията са взели участие Инна Шевченко, Оксана Шачко и Елвира Дювел-Шарле, която е френска гражданка. Трите са задържани.

ФЕМЕН призовават италианците да извършат „политическо“ убийство на мафиота педофил Берлускони, поясняват от движението смисъла на акцията в Милано.

Берлускони е бил три пъти министър-председател на страната: 1994-1995, 2001-2006 и 2008-2011 г. Политическата му кариера е белязана от няколко големи скандала, някои от които – на сексуална основа, но нито едно от обвиненията към него не доведе до сериозна присъда.

Представителки на феминистки организации и дамите в политиката неведнъж са обвинявали бившия премиер в пренебрежително отношение към женския пол и недостатъчна защита на техните права.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Левицата с крехка преднина в Италия

    Ляво-центристкият блок на Пир Луиджи Берсани води на приключилия днес двудневен вот за парламент в Италия, отбелязва Би Би Си. Той събира 34% о ...
    25.02.2013
    1 287
    0
Новини по държави: