Отидете към основна версия

2 848 36

България тръгва към нови избори

  • българия-
  • избори-
  • правителство

Материал на New Europe

Снимка: БГНЕС

България е изправена пред нови избори, след като победителите от последните такива Има такъв народ оттеглиха своето предложение за правителство. Това се казва в материал на New Europe.

Посочва се, че в кабинета са били предложени много млади и неизвестни кандидати. Много от тях с дипломи от други държави.

Той беше изтеглен само ден преди очакваното гласуване. Има такъв народ се оказаха партия, която не е гъвкава в преговорите, което доведе до очакването кабинетът да не бъде одобрен.

Някои от предложенията бяха с много спорна квалификация. Предстои да се даде нов мандат за кабинет на ГЕРБ, която беше опора в политическия живот в страната през последните години.

Трети мандат вероятно би отишъл при БСП, които обявиха, че ще предложат служебното правителство за редовно. Изборите на този етап не са неизбежни, но анализатори смятат, че са много вероятни.

Това е труден момент и за Северна Македония, която се надява да преговаря с България за европейско присъединяване.


Бел.ред.
ИТН влезе в политиката на крилете на Референдума от 2016 г. с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли идеята в два последователни парламента? Линк към резултатите от анкетата

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини

  • 120 милиона евро за България

    Европейската комисия одобри изменението на шест оперативни програми (ОП) за Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) и Европейския социален фонд ...
    12.08.2021
    5 817
    20
  • Новините от България не са окуражаващи

    Към момента няма окуражаващи новини от България. Това обяви външният министър на Северна Македония Буяр Османи, цитиран от Нова Македония. Дипломат ...
    12.08.2021
    9 698
    17