Отидете към основна версия

10 202 94

До дни въвеждат полицейски час за неваксинираните

  • австрия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Австрия предприе редица мерки през последните седмици, за да ограничи разпространението на коронавируса и да насърчи повече хора да се ваксинират

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Правителството на Австрия увеличи днес заплахите за налагане на карантинни мерки за хората, които не са ваксинирани срещу COVID-19. Това се случва в момент на значителен ръст на новите случаи в страната, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

"Вече е ясно, че тази зима и Коледа ще има неудобство за неваксинираните", каза канцлерът Александър Шаленберг. По думите му може би е въпрос на дни да се въведе строг полицейски час за неваксинираните. Той определи нивото на ваксинация в страната, което е около 65 процента, като "срамно ниско" и призова австрийците да се ваксинират.

Броят на новите случаи на вируса в Австрия отново се покачи до рекордни равнища. Според властите за последното денонощие са регистрирани 11 975 заразявания. Ситуацията в болниците и клиниките е тежка, а лекари и медицински сестри призовават за по-строги мерки. Седемдневната заболеваемост достигна 751 случая на 100 000 души - три пъти по-висока от тази в съседна Германия.

По-рано правителството се опита да наложи регионални карантинни мерки за неваксинираните, поне в най-тежко засегнатите провинции Горна Австрия и Залцбург, но тези усилия се провалиха заради съпротива от провинциалните лидери.

Австрия предприе редица мерки през последните седмици, за да ограничи разпространението на коронавируса и да насърчи повече хора да се ваксинират.

В понеделник влязоха в сила нови правила, забраняващи на неваксинирани хора, които не са преболедували вируса, да посещават ресторанти, хотели, фризьорски салони и големи обществени събития.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 90 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: