Last news in Fakti

12 Ноември, 2021 07:53 3 640 8

EMA препоръчва две лекарства с антитела за лечение на COVID-19

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Агенцията публикува изявление, в което обяснява, че двете лекарства, наречени Regkirona и Ronapreve, могат да се използват за лечение на хора на възраст 12 и повече години с тегло над 40 килограма

EMA препоръчва две лекарства с антитела за лечение на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Комитетът за лекарствени продукти за хуманна употреба (CHMP) към Европейската агенция по лекарствата (EMA) препоръча в четвъртък одобрението на две лекарства с моноклонални антитела за лечение на Covid-19.

Агенцията публикува изявление, в което обяснява, че двете лекарства, наречени Regkirona и Ronapreve, могат да се използват за лечение на хора на възраст 12 и повече години с тегло над 40 килограма.

Комитетът препоръча разрешаване на Ronapreve за лечение на Covid-19 при пълнолетни и юноши (лица на възраст от 12 години и с тегло най-малко 40 килограма), които не се нуждаят от допълнителен кислород и които са изложени на повишен риск от тежко заболяване от коронавирус.

Ronapreve също така може да се използва и за предотвратяване на Covid-19 при хора на възраст 12 и повече години с тегло най-малко 40 килограма. Компанията, която е кандидатствала за разрешение на Ronapreve, е швейцарската Roche Registration GmbH съвместно с американската Regeneron Pharmaceuticals Inc.

По отношение на Regkirona, Комитетът препоръча да се разреши лекарството за лечение на Covid-19 при пълнолетни, които не се нуждаят от допълнителен кислород и които също са изложени на повишен риск заболяването им да стане тежко. Заявителят за Regkirona е южнокорейската компания Celltrion Healthcare Hungary Kft.

И двете лечения "значително намаляват хоспитализацията и смъртните случаи при пациенти с Covid-19, изложени на риск от тежко заболяване", се казва още в изявлението на EMA.

"Сега Комитетът за лекарствени продукти за хуманна употреба ще изпрати своите препоръки за двете лекарства на Европейската комисия за бързи правно обвързващи решения“, посочва Европейската агенция по лекарствата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фродо

    6 17 Отговор
    Ние Българите не щем.Ние се лекуваме само с хомеопатия и билки.Дори в болница не влизаме защото това са схеми на империалистите да ни заробват с машинации. Ние сме с народа на северна Корея и искаме да живеем като тях свободни
  • 2 лечение

    4 5 Отговор
    Чaй oт мeнтa:
    Пригoтвянe: В гoлямa ТЕРМОЧАША oкoлo 400 мл., жeлaтeлнo cтъклeнa, двe пликчeтa пo 1-1,5 гр. ce зaливaт c ВРЯЛA ВOДA и чaшaтa ce пoхлупвa. Тaкa cтoи oкoлo 1-1,5 чaca . Cлeд кoeтo ce пoдcлaждa пo жeлaниe и ce пиe нaвeднъж.
    Дoзa: НАЙ-МАЛКО двa пъти-три днeвнo, cутрин нa глaднo и вeчeр прeди cън...
    Cрoк: Cлeд 3 дни, чoвeкът cтaнa oт крeвaтa здрaв...
    -Пaрaлeлнo c тoвa, eдин път нa дeн, oбщ рeфлeктoрeн мacaж нa cтъпaлaтa oт "мacaжиcт". Пoчвa ce c дяcнoтo хoдилo. Прoдължитeлнocт 5-7 дни, дo oтшумявaнe нa бoлeзнeнитe зoни.
    Всичко това, заедно с молитви към Господ и Богородица.
  • 3 Активист на БКП

    9 5 Отговор
    Капиталистически бизнес!!! Шепот на пари 🇱🇷🇱🇷😄😄😄
  • 4 провинциалист

    7 3 Отговор
    А преди лечение да си мерим ли антителата или пак като при ваксата няма нужда?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор
    Антителата или имуноглобулините са нищо!Трябва да създадете специфични антитела,които се създават само след Среща с "НЕЩОТО" или имате такъв имун от предишни срещи с негов подобен събрат!Ако се приеме ,че "Нещото" е естествено създаден организъм много вероятно е хора над 80г да са се сблъскали с "НЕЩОТО" подобно!Поне,ако искате да пробутвате нов продукт му напишете търговското име -ИМуноглобулини...По ще намирате мющерии....
  • 7 Боц

    14 2 Отговор
    Голям страх тресе ваксинираните ! От една страна изпитват панически страх да не ги връхлети вируса, защото се вижда че ваксините не пазят много, а от друга страна ги гони шубето от тежки странични реакции от ваксините които стават все повече и повече !
  • 8 Просветен илюминат

    5 1 Отговор
    От 2г някой иска да спаси света на всяка цена с масово ваксиниране от някакъв вирус за който няма доказателство с което да се докаже,че той е изолиран.
    Страховете и стреса ежедневно се помпят с манипулация по медиите и средата с всеки изминал ден става все повече абсурдна и объркана.
    Плановете бяха едни,но с времето освен,че масово хората видяха какви противоречия има в данни,мнения и коментари на експерти,мерките се оказват твърде несериозни и нелогични спрямо нещо което не съществува.
    Това,което съществува от години е,че хората са разделени и враждуват помежду си и ако отречете,че това е токсична среда и психически не води до емоции и конфликти в самите нас от които се разболяват много хора,то в тази среда ваксините от какво ви пазят и как?
    Здравната система от 2г е в тази криза?
    Системата в която сте съучастници като я поддържате кой е виновен,че политиците крадат и лъжат?
    По какъв начин вие крадате и лъжете себе си?
    Заслужавате си това отношение от тях защото вие не уважавате себе си и те ви го показват.
    Няма балъци,няма и тарикати.
    Благодарение на кой съществуват тарикатите?
    Никой няма да промени отношението към самите вас извън вас,само вие можете да го направите.