Отидете към основна версия

4 185 60

Модерна война! Лазерно оръжие ще пази небето на Израел

  • израел-
  • оръжие-
  • лазер-
  • ракети-
  • нафтали бенет

Междувременно стана известно, че Израел купува от САЩ военни хеликоптери на стойност 2 милиарда долара

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел ускорява създаването на базирана на лазери система за противовъздушна отбрана.

Това обеща премиерът Нафтали Бенет, цитиран от АП.

Той говори пред 15-та конференция на Института за изследвания в сферата на националната сигурност.

Бенет посочи, че залага на лазерното оръжие като част от плана за създаването на високи технологии и да се намали големите разходи за неутрализиране на въздушни заплахи.

На първия етап лазерната установка ще бъде разположена в южната част на страната. По този начин се предполага, че системата ще премине теста. След това лазерните оръдия ще бъдат поставени в различни части на Израел и според Бенет "лазерната стена ще пресече пътя на въздушните заплахи".

Премиерът посочи, че използването на лазер при унищожаването на въздушни цели има за цел коренно да промени икономическата база на военните конфликти.

Бенет обясни, че в момента ракета от Газа на стойност няколкостотин долара се сваля от "Железния купол" с ракета, която струва няколко десетки хиляди долара. Така по време на военната операция Израел харчи милиарди шекели.

С лазер, който струва няколко долара, също ефективно ще се справя с досегашните заплахи, твърди Нафтали Бенет. Балансът на разходите на страните ще се промени значително и терористите вече ще претърпят несравнимо големи финансови загуби в случай на конфронтация.

Междувременно стана известно, че Израел купува от САЩ военни хеликоптери на стойност 2 милиарда долара.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 22 гласа.

Свързани новини