Отидете към основна версия

6 349 118

"Всички американци незабавно да напуснат Украйна": Байдън предупреди за опасност от световна война

  • джо байдън-
  • сащ-
  • украйна-
  • русия-
  • крим

Още през януари Вашингтон препоръча на американските граждани да напуснат Украйна и нареди в САЩ да се завърнат семействата на американските дипломатически представители в Киев

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Джо Байдън призова всички американци незабавно да напуснат Украйна и предупреди, че в случай на руска инвазия няма да изпрати американски военни за евакуация. Това, според него, ще предизвика световна война.

"Имаме си работа с една от най-големите армии в света", заяви американският президент Джо Байдън с оглед на струпването на руски войски по границата с Украйна. Това е много специална ситуация и нещата бързо може да се объркат, каза още американският президент и призова американските граждани да напуснат веднага страната.

"Ако американци и руснаци започнат да стрелят"

Байдън отправи и недвусмислено предупреждение към руския президент Владимир Путин. Дори да предприеме лекомислената стъпка да нахлуе в Украйна, силно се надявам, че е достатъчно умен да не прави нищо, което би могло да се отрази негативно на американски граждани, заяви Байдън по адрес на Путин и обясни, че няма да изпраща американски военни за евакуация в случай на руска инвазия в Украйна, защото това може да предизвика световна война. "Ако американци и руснаци започнат да стрелят един по друг, вече ще се намираме в един съвсем друг свят", каза Байдън.

Още през януари Вашингтон препоръча на американските граждани да напуснат Украйна и нареди в САЩ да се завърнат семействата на американските дипломатически представители в Киев.

Кремъл отрича да има план за инвазия

Струпването на над 100 000 руски войници по границата с Украйна поражда опасения от евентуална инвазия. Кремъл отрича да има такива планове и твърди на свой ред, че Русия се чувства застрашена от НАТО.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 54 гласа.

Свързани новини