Last news in Fakti

11 Февруари, 2022 17:01 3 894 8

Зрелищен провал! Без резултат след преговорите на Нормандската четворка

  • мински споразумения-
  • русия-
  • украйна-
  • крим

Първата лична среща от над година на представители на четирите държави, проведена в Елисейския дворец, продължи 8,5 часа

Зрелищен провал! Без резултат след преговорите на Нормандската четворка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Преговорите на политически съветници на лидерите на Нормандския формат (Русия, Германия, Украйна и Франция) не доведоха до резултат, страните не успяха да преодолеят различията по отношение на тълкуването на Минските споразумения. Това заяви след срещата заместник-ръководителят на президентската администрация на Русия Дмитрий Козак, цитиран от ТАСС.

"За съжаление, близо девет часа преговори завършиха без видими, осезаеми резултати, изразени под формата на документи. Опитахме се да постигнем съгласие по заключителното изявление след нашите преговори, надграждайки предишната среща в Париж на 26 януари. Ние (тогава) се съгласихме, че Нормандският формат на всяка цена трябва да преодолее всички различия по отношение на тълкуването на Минските споразумения, тъй като той е контролен механизъм по отношение на Минския преговорен процес в контактната група", подчерта той, но допълни, че на настоящата среща страните не са успели да преодолеят тези различия.

Предишните разговори на политическите съветници на лидерите на страните от Нормандската четворка се проведоха на 26 януари в Париж. Първата лична среща от над година на представители на четирите държави, проведена в Елисейския дворец, продължи 8,5 часа.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зззз

    19 4 Отговор
    Събрали се орел,рак и щука и един циркаджия та да се очаква нещо да решат.
  • 2 Поне

    29 2 Отговор
    хапнахте ли, пийнахте ли, посмяхте ли се на немските и френските простотии?
  • 3 Абе

    11 1 Отговор
    Само когато ДП е в бялото къща ли се случват тези неща?
  • 4 БПФ

    18 0 Отговор
    Какво има да се ТЪЛКУВАТ Минските споразумения? Украйна просто трябва да ги СПАЗВА, след като ги е подписала, ако не ще си понесе последствията !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Kcaniba

    12 0 Отговор
    фашисаните водят бандерите към алтара на жертвоприношението, като еин щастлива овен на заколение!
    Окраинските власти, изнесли чрез кипърските офшорки милиарди към фащ, висят на тази кука и нищо не ги вълнува, освен парите им, които също могат да бъдат прибрани от федералният резерв. Окраина е в русофобски вълчи капан, която сама е копала 30 години, а русофобски капан за Окраина е убийствен капан най вече за самата Окраина!!!
  • 8 НАЦИОНАЛИСТ

    1 0 Отговор
    циони$тит€ $ащ(нато) и хазарит€-юд€и(управляващи украйна) Н€ $€ ОТКАЗВАТ,МНОГО Н€НАВИЖДАТ РУСИЯ И Н€ МОГАТ ДА ПРИ€МАТ НОВИТ€ Н€УДОБНИ ЗА тях Р€АЛНО$ТИ В СВЕТА(СЪЮЗА МЕЖДУ РУСИЯ и КИТАЙ) ,
    ТАКА ,ЧЕ НАЙ КЪСНО ДО 20.02,22г. ОЧАКВАМ ОКОЛО 5 ДЕНА ПУКОТЕВИЦА(въоръжени сблъсъци),ПРОВОКИРАНА ОТ Н€ГОДНИЦИТ€!

    ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА РУСИЯ!

    нато($ащ)-Т€РОРИ$ТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА циони$тит€!

    СПЕШНО РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ нато($ащ)!!!

    БОГ ДА ПАЗИ СВЕТА ОТ циони$тит€- $ащ(нато),изра€л,британия,канада,ав$тралия...!
Новини по държави: