Отидете към основна версия

10 915 54

Кадиров към Зеленски: Руснаци и украинци са един народ, времето за клоунада свърши

  • рамзан кадиров-
  • владимир зеленски-
  • чечня русия-
  • украйна

Дойде часът да изпълним дълга си към собствения си народ, за да избегнем необратими последици, заяви лидерът на Чечения

Снимка: ЕПА

Главата на Чеченската република Рамзан Кадиров се обърна към президента на Украйна Владимир Зеленски и украинците. Той публикува изявлението си в Telegram.

„Г-н Зеленски! Времето за клоунада свърши. Дойде часът да изпълним дълга си към собствения си народ, за да избегнем необратими последици. Тоест днес повече от всякога има нужда от прилагане на споразуменията от Минск, които са подписани не само от президента на Русия, но и от президента на Украйна“, написа Кадиров.

Той нарече стриктното изпълнение на клаузите на споразуменията от Минск първата важна стъпка не само за разрешаване на конфронтацията между Москва и Киев, но и за намаляване на общото напрежение. Политикът също така призова Зеленски, като гарант за конституцията и сигурността на своя народ, да направи всичко по силите си, за да установи мир и да избегне кръвопролития.

Кадиров призна любовта си към Украйна и нейния народ. „От училище знаем, че люлката на руската държавност и православие е Киевска Рус. Руснаците и украинците са един славянски народ, с обща история, култура и религия“, каза той, отказвайки да повярва, че украинците се смятат за част от западния свят „с всичките му дегенеративни ценности и русофобска истерия“.

В заключение ръководителят на Чечения изрази надежда, че украинският народ ще възстанови историческата справедливост без външна помощ. „Не може духовните и исторически наследници на великия Богдан Хмелницки и брилянтния писател Николай Гогол да не искат вечен мир с братска Русия", подчерта той.

В края на януари Кадиров каза, че ако беше руски президент, той „щеше да превземе Украйна отдавна, да изпрати войски там и да сложи ред“, отбелязвайки, че Киев е под контрола на САЩ. Ако украинците не искат сами да се противопоставят на това, тогава Москва трябва да предприеме действия и да анексира страната, смята политикът.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 127 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания