Отидете към основна версия

13 974 90

Китай: САЩ са истинската заплаха за света

  • китай-
  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • посолство

В контекста на последователното разширяване на НАТО на изток, на законните искания за сигурност на Русия трябва да се отдаде необходимата тежест, заяви китайският външен министър Ван И

Снимка: Туитър

Китайското посолство в Русия нарече Съединените щати реална заплаха за света.

„Никога не забравяйте кой е истинската заплаха за света“, се казва в съобщението, публикувано в профила на дипломатическата мисия в Twitter.

Така дипломатическата мисия коментира туит на представител на информационния отдел на китайското външно министерство, който публикува снимка с надпис „Списък на бомбардировките на САЩ: световна обиколка на демокрацията“. Той предоставя списък на военните операции на САЩ в чужбина, от Корейската война до конфликта в Сирия. Списъкът включва 33 случаи от страни, които, както беше отбелязано от Пекин, представляват около една трета от населението на света.

По-рано пратеникът на Китай в ООН Джан Джун, който се въздържа от гласуване по резолюция на Съвета за сигурност, осъждаща руската операция в Украйна, нарече опасенията за сигурността на Русия разумни.

Китай се застъпва за обща, всеобхватна концепция за сигурност, каза той. "Ние вярваме, че сигурността на една страна не може да бъде гарантирана чрез подкопаване на сигурността на други страни. На фона на пет вълни на разширяване на НАТО, на разумните стремежи на Русия за сигурност трябва да бъде обърнато внимание и по подходящ начин да бъдат удовлетворени", каза той.

Китайският външен министър Ван И също подчерта по-рано, че в контекста на последователното разширяване на НАТО на изток, на законните искания за сигурност на Русия трябва да се отдаде необходимата тежест.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 166 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания