Отидете към основна версия

3 244 14

Молдова: Самолети на НАТО не са кацали на наша територия

  • молдова-
  • нато-
  • украйна-
  • русия

Това са слухове

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Молдовските власти отрекоха информацията, че НАТО прехвърля оръжие на Украйна през военно летище в Мъркулещи. „Във връзка с дезинформацията, циркулираща в публичното пространство затова, че самолети на НАТО са кацнали на наше летище, съобщаваме следното: това е фалшива новина. Въздушното пространство на Молдова е затворено. През последните 3 дни нито един самолет не е кацнал в Мъркулещи“, уточняват от правителството.

По-рано молдовските власти отрекоха информация за участие във военни действия в Украйна. Конституцията на републиката определя статута на неутралитет и властите полагат всички усилия „за да не се отразят събитията в Украйна на сигурността и спокойствието на молдовските граждани“, уточняват властите.

На 24 февруари молдовският парламент въведе извънредно положение за 60 дни заради ситуацията в Украйна. В същия ден руският президент Владимир Путин обяви специална военна операция в Украйна в отговор на призива на лидерите на републиките на Донбас за помощ. Той подчерта, че плановете на Москва не включват окупацията на украински територии, целта е демилитаризация и денацификация на страната.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.

Свързани новини