Отидете към основна версия

7 453 104

Срещата Москва-Киев ще е в понеделник сутринта

  • украйна-
  • русия-
  • молдова-
  • преговори-
  • дата

Те ще се проведат в Големска област

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Първата среща между представители на Русия и Украйна, след началото на конфликта, ще бъде проведена на 28 февруари сутринта в Големска област, съобщи за „РИА Новости“ белоруският политолог Юрий Воскресенски, близък до съорганизаторите на преговорите.

„Преговорите ще се водят в понеделник сутринта поради факта, че, страхувайки се за живота си, украинската делегация не мина по прав път, през Гомел, а през Полша, през КПП „Варшавски мост“ при Брест. Те заобикалят в огромен кръг", каза източникът.

По-рано Воскресенски заяви, че след разговор с белоруския президент Александър Лукашенко Владимир Зеленски е наредил да се изпрати делегация в Беларус за преговори. Първоначално те трябваше да се състоят в неделя – 27 февруари.

Съставът на украинската делегация все още не е известен. Помощникът на президента на Руската федерация Владимир Медински каза, че Украйна се е договорила за преговори в Гомелска област. Руската делегация вече е там.

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отбеляза, че срещата е предшествана от телефонен разговор между президента на Беларус Александър Лукашенко и Володимир Зеленски. По-късно Sputnik Беларус съобщи, че мястото на преговорите между Русия и Украйна ще бъде ГКПП Александровка-Вилча.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 27 гласа.

Свързани новини