Отидете към основна версия

1 054 18

Фейсбук и Туитър ограничават новините от руски медии

  • фейсбук-
  • медии-
  • туитър

Става въпрос за държавни медии

Снимка: БГНЕС/ЕPA

Платформите Фейсбук и Туитър обявиха, че ще ограничат новините от руски държавни медии в своите платформи, съобщи Гардиън.

Ограниченията са само за медии, за които се смята, че разпространяват руска пропаганда. Решено е да се ограничи достъпът на потребители от ЕС до RT и Sputnik.

Смята се, че тези медии са много близки до руското правителство. Туитър и Фейсбук бяха засегнати от ограниченията за достъп в Русия. Там те са почти неизползваеми.

Европейският съюз обяви забрана за излъчването на RT и Sputnik. Европейският председател Урсула фон дер Лайен обясни, че така тези медии няма да могат да разпространяват заблудите на руското правителство.

От Русия настояват социалните платформи да променят своето решение. Настояват, че то ограничава достъпа на руските потребители до информация на руски медии.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.

Свързани новини

  • Косово спря излъчването на руски телевизии

    Независимата агенция за медии в Косово наложи временно изключване на всички телевизионни канали от Русия през косовските телевизионни платформи, съобщ ...
    27.02.2022
    1 817
    38
  • Руски държавни медии блокираха

    Сайтовете на руските медии ТАСС, РИА Новости и Интерфакс са хакнати. Сайтът на РИА Новости беше пуснат отново минути след срива. Припомняме, че хак ...
    27.02.2022
    8 719
    85