Отидете към основна версия

21 074 187

Трима руски командири са ликвидирани в Украйна

  • украйна-
  • андрей суховецки-
  • командири-
  • русия-
  • война-
  • военни командири-
  • снайперист-
  • инвазия-
  • руска армия

Украинските въоръжени сили нанасят тежки поражения на руския агресор

Трима командири от руската армия са били убити до момента във войната в Украйна, започната от Владимир Путин на 24 февруари. И тримата са били убити, след като се са приближили до фронтовата линия в опит да ускорят руската инвазия, която не се развива според очакванията на Кремъл.

Украинските въоръжени сили нанасят тежки поражения на руския агресор, който продължава да атакува цивилни цели. Най-високопоставеният руски военен, убит в деветте дни на война, е генерал-майор Андрей Суховецки. Той е бил зам.-командир на 41-ва общооръжейна армия, оперативно формирование на Сухопътните войски на РФ. Суховецки е ликвидиран от снайперист. Украинските сили са елиминирали и командир на дивизия и командир на полк. Убитите командири са се придвижили нетипично за тях към открити места на фронтовата линия в опит да наложат личната си власт върху отслабващото настъпление, което е обзето от логистични проблеми и яростна съпротива от украинските войници.

Военното командване на Русия промени първоначалния план за бърза победа в Украйна, виждайки невъзможността да го постигне, към бомбардиране на цивилни граждани в Украйна. Украинското население е подложено на яростен обстрел от руските военнопрестъпници. Руските командири ще бъдат преследвани за военни престъпления, ако изпълняват заповедите на Владимир Путин в Украйна, предупреди министърът на правосъдието на Великобритания. Доминик Рааб каза, че Обединеното кралство вече планира да помогне за идентифицирането и намирането на бегълци, заподозрени във военни престъпления. Киев твърди, че от началото на инвазията най-малко 9000 руски войници са били убити.

За огромно съжаление войната скоро няма да свърши, заяви днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън след среща с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Трябва да устоим до края на войната, докато руските войски се изтеглят от Украйна и украинците си върнат независимостта, суверенитета, териториалната цялост. Стремим се да го постигнем, добави той. Става дума за живота на стотици и хиляди хора, за човешки трагедии, предизвикани от решението на (руския президент Владимир) Путин да води война в Украйна. Това е в разрез с правилата, установени след две световни войни. Ако позволим това да остане ненаказано, отваряме "Кутията на Пандора" и може да се повтори навсякъде по света, посочи държавният секретар. Той поздрави ЕС за бързите и единни решения срещу руската агресия. ЕС е силен, обединен и действа. Благодарни сме за това сътрудничество, каза Блинкън.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 189 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: