Отидете към основна версия

7 252 109

Путин: Благодарим на доброволците, но ще се справим и без тях

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • демилитаризиране-
  • доброволци

Целта на Русия е демилитаризация на Украйна

Снимка: ЕРА/БГНЕС

"Русия няма планове да изпраща наборници в Украйна. Професионалните военни са достатъчни. Имаме достатъчно налични сили и средства, особено след като почти цялата украинска военна инфраструктура вече е унищожена". Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с жени пилоти от руски авиокомпании в учебния център на Аерофлот в Химки, Московска област, цитиран от ТАСС.

„Що се отнася до доброволците, ние сме им благодарни за този патриотичен импулс и желанието да подкрепят страната, но тяхната помощ все още не е необходима. Сигурен съм, че няма да е необходима", каза Путин.

Русия ще реагира на опитите за организиране на зона, забранена за полети над Украйна. „Всяко движение в тази посока ще се разглежда от нас като участие във въоръжения конфликт на страната, от чиято територия ще бъдат създадени заплахи за нашите военнослужещи. Незабавно ще ги разгледаме като участници във военния конфликт, без значение в кои организации членуват. Изпълнението на това искане на Киев ще доведе до колосални и катастрофални последици не само за Европа, но и за целия свят. Мисля, че тези, които говорят за него другата страна, разбират това", заяви Путин.

"Целите на Русия са денацификация и демилитаризация на Украйна, като ѝ се даде неутрален статут. Що се отнася до демилитаризацията, са възможни различни варианти, които сега се обсъждат, включително с представители на Киев", допълни той.

„Санкциите, които се въвеждат срещу нас, приличат на обявяване на война, но, слава Богу, все още не се е стигнало до това. Русия ще отговори на предизвикателствата. Вярвам, че в условията, в които се намираме сега, може да има само един изход – максимална икономическа свобода за хората, които правят бизнес“. По-специално става дума за декриминализиране на икономическите престъпления.
Държавата ще изпълни задълженията си към гражданите при следните условия: „И пенсиите, и социалните помощи, всички ще бъдат индексирани“. Освен това в близко бъдеще ще бъдат обявени нови стъпки за създаване на съгласувана система за подкрепа на семейства с деца от бременността до навършването на пълнолетие на детето.

"Тези, които налагат санкции на руската гражданска авиация, правят това в свой ущърб и под политически натиск. Мисля, че и те не искат да го правят. Русия не планира да изоставя чуждестранните полети, но ще увеличим вътрешните до промяна на ситуацията", заяви руският президент.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 71 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания