Отидете към основна версия

24 385 97

Началникът на Генщаба на Беларус подаде оставка - не събрал войски, за да се бият в Украйна

  • виктор гулевич-
  • беларус-
  • оставка-
  • войски-
  • украйна

Виктор Гулевич не се справил със задачата на военния министър

В мрежата се появи информация, че началникът на Генералния щаб на Беларус Виктор Гулевич е подал оставка, предаде gazeta.ua.

Той не искал да се бие с Украйна. Това съобщи народният депутат от партия "Европейска солидарност" Алексей Гончаренко и публикува снимка на изявлението.

„Уважаеми Виктор Генадиевич! В изпълнение на Вашата заповед за сформиране на ударни батальонни групи, трябва да съобщя следното: поради масовия отказ да участва в бойните действия на личния състав на военните части, които е трябвало да участват в комплектирането на гореспоменатите формирования, въоръжените сили на Беларус не са в състояние да попълнят нито една батальонна група.

Провеждането на разяснителна работа с командирите на военни части не даде резултат. Смея да предполагам, че смяната на командирите на тези военни части, няма да ни даде желания резултат.

Предвид гореизложеното, моля за решението ви да приемете моята оставка“, казва В. В. Гулевич, началник на Генералния щаб, в писмото си за оставка до министъра на отбраната Виктор Хренин.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 142 гласа.

Свързани новини

  • Фейк новина с адрес Беларус

    Началникът на Генералният щаб на Беларус Виктор Гулевич не е подал оставка. Това съобщиха официално от Министерството на отбраната на Беларус и заявих ...
    06.03.2022
    7 440
    45
Новини по държави: