Отидете към основна версия

4 087 48

Wall Street Journal: Москва наема сирийци за войната в Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • сирийци-
  • наемници

46 000 руски войници са загинали, ранени или пленени от началото на войната, заяви председателят на управителния съвет на Центъра за отбранителни стратегии на Украйна Андрей Загороднюк

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия набира сирийци за войната в Украйна, които са способни да водят военни действия в градската среда на града.

За това пише Wall Street Journal, позовавайки се на американски официални лица. Не се знае точно колко сирийски наемници са били вербувани, но, както уточнява изданието, някои от тях вече са в Русия и се готвят да влязат в конфликта.

Според изданието Русия е предлагала на доброволци от страната между 200 и 300 долара, за да отидат в Украйна. Сирийските бойци са прекарали почти десетилетие в битки в градски райони, докато руските сили, предимно наборници, не притежават тези умения, заявява пред изданието експертът Дженифър Кафарела, научен сътрудник в Института за изследване на войната във Вашингтон.

Според Андрей Загороднюк, председател на управителния съвет на Центъра за отбранителни стратегии, за по-малко от 11 дни съпротива въоръжените сили на Украйна са успели да неутрализират до 46 000 руски войници - загинали, ранени и пленени.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 33 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: