Отидете към основна версия

3 941 64

САЩ очакват продължителен конфликт в Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • василий небензя-
  • оон-
  • война

Постоянният представител на Русия Василий Небензя потвърди, че днес ще има спиране на огъня в 10 ч. московско време, за да се отворят коридори за евакуация от Киев, Суми, Мариупол и Чернигов

Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ очакват продължителен конфликт в Украйна, заяви постоянният представител на страната в ООН Линда Томас-Грийнфийлд. Тя направи изказване по време на спешното заседание на Съвета за сигурност, посветено на хуманитарната криза.

„Обезпокоени сме, че светът трябва да се подготви за един много дълъг и много труден път напред. Украинците се защитават смело, ние ще продължим да ги подкрепяме, но руският президент иска да пожертва живота на хиляди руски военни, за да постигне личните си амбиции. Хуманитарната равносметка е, че умират деца, а хора бягат от домовете си. Физическите и психическите травми от тази война ще бъдат трайни“, заяви в ООН американският представител.

Заместник-генералният секретар на организацията Мартин Грифитс заяви, че ООН има нужда от сигурни коридори, за да може да предостави хуманитарна помощ в зоните на бойни действия в Украйна.

Постоянният представител на Русия Василий Небензя потвърди, че днес ще има спиране на огъня в 10 ч. московско време, за да се отворят коридори за евакуация от Киев, Суми, Мариупол и Чернигов.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 23 гласа.

Свързани новини