Отидете към основна версия

7 037 60

Украйна ликвидира руски военен командир

  • русия-
  • украйна-
  • виталий герасимов-
  • война-
  • харков

Още един високопоставен руски командир беше убит в Украйна

Висш командир на руската армия е бил убит по време на боеве край Харков, предаде Би Би Си, цитирайки информация на украинските разузнавателни служби. Москва не е коментирала тази информация.

Според изявление на украинското министерство на отбраната Виталий Герасимов е бил генерал-майор и първи заместник-командир на 41-ва армия на Централния военен окръг на Русия. Редица висши офицери на руската армия също са убити и ранени, се казва в съобщението. Украинското разузнаване твърди, че Герасимов е участвал във втората чеченска война и руската военна операция в Сирия. Той получил медал „за връщането на Крим“. Русия търпи тежки загуби на украинска земя.

Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че няма да изпраща военни на срочна военна служба или резервисти да се бият в Украйна и подчерта, че офанзивата там е водена само от професионални военнослужещи, изпълняващи определени цели. "Бих искал да подчертая факта, че военните, които изпълняват срочната си военна служба, не участват и няма да участват в боевете. Няма да има и допълнително мобилизиране на резервисти", каза Путин. "Набелязаните цели се изпълняват само от професионални военнослужещи. Сигурен съм, че те осигуряват по един ефикасен начин сигурността и мира за руския народ", допълни президентът.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 53 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: