Отидете към основна версия

2 966 55

Русия иска да се обогати с кръвта на мирни украинци

  • мариупол-
  • украйна-
  • варварство-
  • русия-
  • владимир путин

Трагедията на Мариупол е доказателство за плановете на Путин да унищожи напълно Украйна като държава и украинците като нация

Снимка: EPA/БГНЕС

Не толкова отдавна папа Франциск нарече Мариупол град на мъчениците, който олицетворява хуманитарна катастрофа и геноцид над цивилното население, чийто мащаб не е виждан след Втората световна война, пише df.news.

Руските окупационни сили непрекъснато обстрелват града, варварски унищожавайки домове и цивилна инфраструктура. 80% от жилищния фонд на града е или напълно разрушен, или сериозно повреден. Мариупол е практически необитаем, градът няма топло и водоснабдяване, електричество също. Руските окупационни сили унищожават цивилни и техните домове по пряка заповед на Путин, но не са произвели нито един изстрел по индустриални съоръжения и пристанището в Мариупол, доказвайки агресивните цели на Русия и желанието ѝ да се обогати с кръвта на мирни украинци.

Според официални данни по време на обстрела са убити 7 000 цивилни, а неофициално 20 000. Има много повече ранени граждани.

Хората са погребвани под постоянни обстрели - в пустошта, в паркове, масови гробове. Вече няма свободни места в гробищата. Трупове на цивилни лежат на открито. Окупационните войски блокираха всички пътища за влизане и излизане от града, използвайки гражданите като жив щит. Трагедията на Мариупол е доказателство за плановете на Путин да унищожи напълно Украйна като държава и украинците като нация. Ако не попречите на изпълнението на маниакалните му планове, следващата може да бъде всяка страна в Европа.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 50 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: