Отидете към основна версия

3 904 53

Зеленски: Унищожавайки нас, Путин унищожава себе си

  • владимир зеленски-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • преговори

Окончателните компромиси в преговорите между Украйна и Русия ще бъдат решени на всеукраински референдум, заяви президентът на Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза за какво е готов да говори с Владимир Путин в интервю за Suspilneq, предаде UNIAN.

Зеленски нарече въпроса за връщането на окупираните Крим и Донбас под украински контрол „трудна история за всички“.

„И за да се намери някакъв изход, трябва да се направи тази първа стъпка, която вече посочих: гаранции за сигурност, край на войната. Готов съм да повдигна тези въпроси на среща с Путин, те са актуални, важни са за нас – за окупираните територии. Но съм сигурен, че това решение няма да бъде взето на тази среща. Защото, за да бъда напълно откровен, ще говорим и за конституционни промени по въпросите на гаранциите за сигурност. И ако говорим за промени в украинското законодателство в такава посока, то във всеки случай няма да е само мое решение. Това е доста дълъг процес и ще бъде решен, както от Радата, така и от народа на Украйна“, каза държавният глава.

„Ще обсъдя всички въпроси с него много подробно, без да оставя място за бъдещи рискове за нашата държава. Ще се опитам да премина през всичко, което обърква и не харесва Руската федерация, и ще кажа всичко, което мисли украинският народ. Ако имам възможност и ако Русия има желание, тогава ще преминем през всички въпроси. Ще ги решим ли всички? Не.Но има шанс поне да спрем войната. Невъзможно е без решение “, каза Зеленски.

Путин, добавя той, „унищожавайки нас, унищожава себе си“.

Зеленски казва още, че окончателните компромиси в преговорите между Украйна и Русия ще бъдат решени на всеукраински референдум.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 40 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: