Отидете към основна версия

3 397 58

САЩ изпращат специализирани за електронна война изтребители в подкрепа на източния фланг на НАТО

  • сащ-
  • пентагон-
  • нато-
  • източен фланг-
  • ea-18g growler

EA-18G Growler са специализирани в мисии за електронна война, използвайки набор от сензори за заглушаване, за да объркват вражеските радари, което значително помага за потискането на операциите за противовъздушна отбрана на противника

Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ изпращат шест изтребители на военновъздушните сили, разполагащи със специално оборудване за електронна война, в Германия, за да укрепят източния фланг на НАТО, съобщи в понеделник Пентагонът, предават Ройтерс и "Файненшъл таймс".

"Те няма да бъдат разположение, за да бъдат използвани срещу руските сили в Украйна“, заяви Джон Кърби, прессекретар на Пентагона.

Шестте изпратени самолета EA-18G Growler са специализирани в мисии за електронна война, "използвайки набор от сензори за заглушаване, за да объркват вражеските радари, което значително помага за потискането на операциите за противовъздушна отбрана на противника", посочи още Кърби.

Отделно, САЩ продължават да наблюдават фокусирането на руските сили в източния регион на Донбас на Украйна, каза високопоставеният американски представител на отбраната.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 52 гласа.

Свързани новини