Отидете към основна версия

1 069 17

Израелски войници застреляха палестинец при сблъсък

  • израел-
  • палестина-
  • хеброн-
  • сблъсъци-
  • рамадан-
  • западен бряг

Сблъсъците избухнали в окупирания град Хеброн на Западния бряг

Снимка: БГНЕС

Израелски войници застреляха палестинец днес при сблъсък, съобщи палестинското здравно министерство. Сблъсъците избухнали в окупирания град Хеброн на Западния бряг, предаде "Ройтерс".

Израелската армия заяви, че нейните войници са били изложени на непосредствен риск от бензинова бомба, която мъжът хвърлил към тях, и затова са открили огън. Военните определиха конфронтацията като "бунт", а палестинските жители казаха, че са избухнали сблъсъци.

Напрежението се повиши през последната седмица след поредица от смъртоносни арабски атаки в Израел.

Израелските власти предупредиха за потенциален скок в нападенията в навечерието на свещения за мюсюлманите месец Рамадан.

В четвъртък, израелските сили убиха двама палестинци при сблъсъци, които избухнаха по време на нападение на Западния бряг, а при отделен инцидент палестинец намушка пътник в израелски автобус близо до еврейско селище на Западния бряг и беше застрелян от друг пътник.

Израелският премиер, Нафтали Бенет, обяви поредица от мерки за справяне с това, което той определи като нова вълна от атаки, заявявайки, че по улиците на града ще бъде поставена повече полиция и ще бъде засилена сигурността в районите, граничещи със Западния бряг.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.

Свързани новини