Отидете към основна версия

1 159 12

Визитата на Папата се е обсъждала още преди началото на войната

  • украйна-
  • русия-
  • папа франциск-
  • посещение

Преговорите продължават и сега

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Украинските власти са подготвяли посещението на папа Франциск още преди началото на войната в страната на 24 февруари. „Посещението се подготвяше много преди избухването на войната, а сега е още по-важно. Все още нямаме точна дата или потвърждение кога това ще се случи", каза украинският външен министър Дмитро Кулеба в интервю за италианския вестник Corriere della Sera.

На 2 април журналистът на NBC Клаудио Лаванга публикува в своя профил в социалната мрежа Twitter, че Папа Фрациск обмисля пътуване до Киев. По-рано беше съобщено, че през последните седмици той е получил писма с покани от украинската столица, включително от кмета Виталий Кличко.

Главата на Римокатолическата църква многократно се изказваше в полза на прекратяването на огъня в Украйна, осъждаше случващото се там и призоваваше за дипломатическо разрешаване на конфликта. Той изрази подкрепа за украинските бежанци и изпрати помощ чрез своите емисари. По-специално дари линейка, която лично освети. Деца със сериозни патологии, които не могат да получат лечение в украинските болници, се транспортират, наред с други лица, в болницата Bambino Gesu в Рим, която е собственост на Ватикана. Папата наскоро посети пациенти там.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: