Отидете към основна версия

4 448 79

Лондон: Русия продължава да струпва войници и наемници в Източна Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • мариупол-
  • володимир зеленски-
  • донецк

Снощи Великобритания каза, че Русия все още се опитва да превземе Мариупол, където от седмици се водят тежки сражения

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия продължава да струпва войници и наемници в Източна Украйна, каза днес британското министерство на отбраната, цитирано от Асошиейтед прес.

“Руските сили продължават да се консолидират и реорганизират, като променят фокуса на своето настъпление в Донбас в източната част на Украйна “, пише министерството в публикувана в социална мрежа актуализирана оценка на развитието на военните действия. В нея се казва, че руските войски се прехвърлят в източния украински регион заедно с наемници от частната военна групировка „Вагнер“.

Снощи Великобритания каза, че Русия все още се опитва да превземе Мариупол, където от седмици се водят тежки сражения. Югоизточният украински пристанищен "град продължава да е обект на интензивни, безразборни удари, но украинските сили поддържат твърда съпротива, запазвайки контрол върху централните райони", обобщи тя.

В актуализираната днес оценка се отбелязва, че "Мариупол почти сигурно е ключова цел на руската инвазия, тъй като би (превземането му) би осигурило сухопътен коридор от Русия до окупираната (украинска) територия Крим", която тя анексира през 2014 г.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 27 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: