Last news in Fakti

4 Април, 2022 12:20 8 546 156

Като "филм на ужасите": потресаващи детайли за убийствата в Буча

  • украйна-
  • буча-
  • война-
  • володимир зеленски

Същевременно Москва отрича всички обвинения, свързани с масовите убийства в градчето

Като "филм на ужасите": потресаващи детайли за убийствата в Буча - 1
Снимка: Unian

Кадрите от Буча са като от "филм на ужасите": тела, премазани от танкове, следи от изтезания, изнасилени жени. "Това е геноцид", каза Зеленски. "Опасявам се, че ще бъдат открити още по-ужасни неща."

Украйна и Западът упрекват Русия в извършването на военни престъпления след като по улиците в Буча, на около 40 км северозападно от Киев, бяха открити стотици убити цивилни граждани. Украинската прокуратура обяви, че след изтеглянето на руските войски там са били открити труповете на над 400 цивилни. Володимир Зеленски описа случилото се като "геноцид". "Разбира се, че това е геноцид", каза той в разговор с американския телевизионен канал CBS. "Унищожаването на една нация и нейния народ."

"Това е причината, поради която ни унищожават"

Украинците не искат да се подчинят на руската политика, каза още той и добави: "Това е причината, поради която ни разрушават и унищожават". Съветникът на украинския президент Олексий Арестович сравни сцените от Буча с "филм на ужасите". Някои жертви били простреляни в главите, а ръцете им били вързани. По други трупове имало следи от изтезания. Той обвини освен това руските войски в изнасилвания на жени и в опит да изгорят телата им. Улиците в Буча са пълни с трупове, казва още той. Навсякъде из града имало автомобили, пълни с убити хора. В някои имало "цели семейства: деца, жени, баби, мъже".

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш е "дълбоко шокиран" от "кадрите на убитите цивилни в Буча". Той настоя за "независимо разследване". Виновниците трябва да бъдат подведени под отговорност, обяви Гутериш. Вицепредседателката на Европейския парламент (ЕП) Никола Беер също осъди убийствата на цивилни и настоя за свикването на извънреден наказателен трибунал подобно на този, създаден след Югославските войни. "Това са много тежки престъпления срещу човечеството", подчерта Беер. Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен нарече случилото се в Буча "ужасяващи сцени, при които човек остава без думи".

По данни на фирма Maxar, в двора на една църква в Буча е изкопан 14-метров гроб. Това се вижда от сателитни снимки. Там, по украински данни, са погребани телата на стотици цивилни граждани, убити от руските войски.

Москва: Кадрите от Буча са нагласени

Същевременно Москва отрича всички обвинения, свързани с масовите убийства в Буча. Русия дори е свикала събрание на Съвета за сигурност на ООН, на което трябвало да се обсъдят "провокациите на украинските радикали". Кремъл обвинява Киев, че е инсценирал кадрите с убитите цивилни граждани в Буча. "Във времето, в което градът е бил под контрол на руските войски, нито един гражданин не е пострадал от каквото и да било насилие", казват от руското министерство на отбраната.

На фона на ужасяващите данни от Буча украинският президент Володимир Зеленски покани бившата германска канцлерка Ангела Меркел и бившия френски президент Никола Саркози в градчето. Там Меркел и Саркози можели да съберат впечатления от провалилата се политика по отношение на Русия, водена през последните години, каза Зеленски по време на своето видеообръщение в неделя вечерта, 3 април. Меркел беше канцлерка от 2005 до 2021 година.

Опасявам се, че ще бъдат открити още повече издевателства и още по-ужасни неща, каза още Зеленски. Други региони на страната все още са под контрол на руската армия. Там може да бъдат разкрити "още повече издевателства и жертви". "Защото това е природата на руската армия, дошла в страната ни." Всяка майка на руски войник трябва да види телата на убитите хора в Буча и в други украински градове, каза още Зеленски. "Какво са направили тези хора? Защо са ги убили? Какво е направил мъжът, който просто е карал колело на улицата? Защо са измъчвали до смърт обикновени цивилни граждани в един обикновен мирен град? Защо са удушили жените, след като брутално са издърпали обеците от ушите им? Как са могли да изнасилват жени и да ги убиват пред очите на децата? Защо са преминавали с танковете по телата на хора? Какво е направил украинският град Буча на Русия?"

Успехи в някои региони. Но и нови удари в други градове.

Същевременно Киев информира за успехи в региона на Чернигов. Някои населени места около Чернигов отново са под украински контрол, а хуманитарните помощи вече са на път, обяви украинската армия. Чернигов е на около 130 км от Киев и дни наред беше откъснат от света. Кметът Владислав Атрошенко обяви, че руските удари над града са разрушили 70% от града му.

Руските войски се изтеглят и от региона на град Суми. Все още обаче е рано да се говори за освобождаване на региона, каза директорът на областната администрация Дмитро Шивицкий.

И докато в регионите на Чернигов и Суми говорят за успехи, руските нападения над други украински градове продължават. Така например при удари над жилищен район в Харков са загинали седем души и най-малко 34 са били ранени. Вторият по големи украински град е под засилен обстрел още от началото на руската инвазия. И в намиращия се наблизо град Дергачи са били убити най-малко седем цивилни. Продължават и ударите над обсадения пристанищен град Мариупол. Според британското министерство на отбраната градът все още е под засилен обстрел, но украинската армия оказва яростна съпротива и е запазила контрола над централни сфери.

И от пристанищния град Одеса идват съобщения за нови нападения. В нощта срещу понеделник над Одеса са били изстреляни ракети. Това бе съобщено от регионалната администрация във Фейсбук. Русия все още не е потвърдила тази информация. Още през уикенда милионният град на Черно море беше под ракетен обстрел. Руското министерство на отбраната тогава обяви, че от кораби и самолети са били обстрелвани рафинерия и склад за съхранение на гориво близо до града.

И в град Тернопол е имало въздушни удари на руската армия. В града се е чула експлозия, пише "Украинская Правда" рано в понеделник, цитирайки кмета Сергий Надал. Той призова жителите на Тернопол да се укрият на сигурно място. Все още се очакват официални данни за нападенията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б А Й Х @ Й ‼️

    82 14 Отговор
    Защо е това "Като" ❓❓❓

    Коментиран от #118

  • 2 Що като бе?

    182 59 Отговор
    Това си е филм и Зеленски ще получи оскар за него🤭🤭

    Коментиран от #12, #17, #91

  • 3 Гаглей

    73 153 Отговор
    Руснаците не са хора.....

    Коментиран от #57

  • 4 108

    196 43 Отговор
    На 30 март руснаците напускат Буча. На 31 ВСУ продължава обстрела по Буча, неразбирайки, че там вече няма руснаци. На 31 април кметът на Буча публикува вдъхновено видео за "освобождението" на града без да спомене за "стотиците трупове по улиците". На 3 април депутатката от градския съвет на град Буча и в нито едно от 4-те видеа не се виждат мъртви тела, нито се говори за убити по улиците. Накрая на клипа ѝ се вижда снимаче филмов екип с професионална техника. На никое от появилите се по-късно в украинските медии видеа няма трупове със сини препаски на ръката, а всички трупове с препаски са с бели такива, което означава "руснаци". Военният кореспондент Александър Коц още на 2 април записва видео от Буча, в което показва как териториалната отбрана на Украина арестува и разпитва жители на Буча, заподозрени в "сътрудничество" или "шпионаж" в полза на руснаците; и се опитвала да изкопчи от тях информация чрез мъчения и разстрели. Украина отчаяно се опитва да вкара НАТО във война с Русия посредством стотиците си фалшиви новини.

    Коментиран от #21, #47, #116

  • 5 Ма Ма ви долна

    140 39 Отговор
    Пропагандаторска...

    Коментиран от #14

  • 6 📌🇧🇬

    42 78 Отговор
    Като в Нацистка Германия, Съветска Русия, войната в Украйна трябва да спре днес.

    Коментиран от #32

  • 7 Ха на бас

    141 36 Отговор
    Британски челъми! Белите каски в действие! Зеленски надмина себе си!
  • 8 Aлфа Bълкът

    42 102 Отговор
    Цинизмът на запада няма да мине тоя път и да си търгуват с Русия. Русия я чака едно гладно десетилетие!

    Коментиран от #16, #87

  • 9 Ужаст

    86 20 Отговор
    ООН ще идва ли да "гледа" или пак Сирийски истории?
  • 10 Helmut

    105 28 Отговор
    Доказателствата за престъпленията на укрофашистите са вече в ООН. И за забранените американски биолаборатории. Ще видим е безпристрастно ООН...
  • 11 Surko

    100 24 Отговор
    СТИГА С ТЕЗИ ЛЪЖИ,ПРЕКАЛИХТЕ ПМ.
  • 12 Късно е

    92 23 Отговор

    До коментар #2 от "Що като бе?":

    Те оскарите минаха. Там имаше повече екшън от постановките на зеления
  • 13 Българка

    35 86 Отговор
    "Кадрите от Буча са като от "филм на ужасите": тела, премазани от танкове, следи от изтезания, изнасилени жени. "Това е геноцид", каза Зеленски. "Опасявам се, че ще бъдат открити още по-ужасни неща."
    Надявам се ООН незабавно да реагира и вземе решение за международно възпиране на варварите- убийци. Незабавно руските пълчища да бъдат принудени да напусната цялата територия на Украйна, включително Крим, виновниците за геноцида и престъпленията срещу човечеството с доживотни присъди от международен трибунал. Русия да плаща репарации

    Коментиран от #26, #90, #148

  • 14 П Славейков

    48 14 Отговор

    До коментар #5 от "Ма Ма ви долна":

    Най хубавия коментар!
  • 15 SS=ZZ

    29 59 Отговор
    Рашизъм! Това е геноцид!
  • 16 Грульо

    77 19 Отговор

    До коментар #8 от "Aлфа Bълкът":

    САЩ отмени ембаргото за руски нефт и торове, а подлогите от Европа закопават народите си със американските санкции.

    Коментиран от #58

  • 17 Ммне

    25 65 Отговор

    До коментар #2 от "Що като бе?":

    Има сателитни снимки, които доказват зверствата! Има сателитни снимки от 10 март и 31 март, на които се вижда, че на 31 март когато руснаците са напускали има направен масов гроб, дълъг 14 метра в двора на църквата! На 10 март, това го няма! Така, че задръж си коментарите, като не си запознат!

    Коментиран от #27, #34, #36

  • 18 пппп

    88 20 Отговор
    Путин трябва да е луд , за да разпореди такова клане, защото знае какъв ще е отзвука в целия свят!! От друга страна САЩ и техния слуга Зеленски знаят, че ако направят нещо такова зловещо и обвинят руснаците ще има точно тази полза за тях! Лошо става за всички нас
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Факт

    54 17 Отговор
    Сценария е холивуд?
  • 21 Българка

    29 69 Отговор

    До коментар #4 от "108":

    В момента на продължаваща война и кръвопролития всеки украински политик има право да окуражава украинците. Украйна не говорят за собствените си жертви много. Така че е разбираемо този филм на ужасите да е спестен на мирното население от кмета на Буча. Спрете с путинските опорки. Ставате съучастници на международен терорист и главорез

    Коментиран от #60, #83, #143

  • 22 Maki

    63 15 Отговор
    Сърбите са ви яли попарата,първо Маркале,па Рачак,всичко нагласено и лъжи,само лъжи,Милошевич беше оправдан защото нямаше геноцид.Знаеме ви сценария НАТО!Сирия,Сърбия,само лъжете и мамите.И всичко повтаряте.Но Русия не е Сърбия да е бомбите защото ви е кеф,тя ще ви отвърне.
  • 23 Един въпрос!

    51 13 Отговор
    И защо, избитите са със бели ленти вързани на ръцете? на избитите? Пояснение : белите ленти, означават “свой” за руските войски!
  • 24 Тодоров

    47 18 Отговор
    Пълен фейк и видео в стил Холивуд. За мен истината е ето това: По данным Минобороны России, все материалы "о преступлениях российских военнослужащих в указанном населенном пункте не соответствуют действительности" и публикуются в провокационных целях. На минувшей неделе украинские СМИ распространили видеозапись, снятую якобы в городе Буча Киевской области после того, как населенный пункт оставили российские военнослужащие. На опубликованных кадрах на дороге лежат тела погибших. Многие пользователи усомнились в достоверности видео, отмечая, что около тел на земле нет крови, а у некоторых погибших на рукавах белые повязки, и они могли быть убиты украинскими силовиками или территориальной обороной. Также в Сети обратили внимание, что "погибшие" шевелят руками, а при взгляде в зеркало заднего вида машины оператора создается впечатление, что одно из тел меняет положение, едва автомобиль проезжает мимо.В российском Минобороны заявили, что все опубликованные фотографии и видеоматериалы — "очередная провокация". В ведомстве подчеркнули, что ни один житель Бучи не пострадал от действий российских военных, пока город был под их контролем.
    В министерстве напомнили, что все российские подразделения полностью вышли из Бучи 30 марта, выезды из города в северном направлении не блокировались. При этом украинские войска круглосуточно обстреливали из артиллерии, танков и реактивных систем залпового огня южные окраины, включая жилые кварталы. ЗАКЛЮЧЕНИЕ: НАШИТЕ ДЕЙСТВАЩИ ПО
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 рада дълбоката

    27 9 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Тебе забравиха да питат !
  • 27 Мекица с пудра захар

    32 3 Отговор

    До коментар #17 от "Ммне":

    Ти понеже беше там и им свети и понеже си бесмъртен съдник от министерството на истината сега от теб ще научим кое е истина и кое лъжа!

    Коментиран от #49

  • 28 SCH JVLIVS II

    52 9 Отговор
    Може ли някой да ми отговори аз съм като Мара подробната наблюдавам цялата картина и си правя анализ, защо всички починали във всеки репортаж на живо от тази война са със покрити глави кога успяха както във филм наистина 😉 по сценарий на Зелински!Защо няма нито един задържан убиец????Как се доказа че са руснаци ?Говорете със сигурност, факти задържани на местопрестъплението?А не с може би ?!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Голямо

    47 7 Отговор
    пищене на запад, интересно как ще квичат като се окаже че виновните са от азов?
  • 31 Свидетел

    38 7 Отговор
    ХОЛИВУУД .............
  • 32 Благоевград

    44 2 Отговор

    До коментар #6 от "📌🇧🇬":

    Ще спре днес, нали Росен Плевнелиев се е обадил, че око не спре днес войната утре пуска един гей парад до границата
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Жорж

    44 6 Отговор

    До коментар #17 от "Ммне":

    Значи има гроб а тези са по улицата! Щото не е стигнало мястото в гроба и са разхвърляли шахматно по улицата!
  • 35 Буча филмът

    48 6 Отговор
    Сценарист бай дън
    Режисьор бай дън
    Продуцент бай дън
    В главните роли Зеленски и олигоговците от европа😁😁
  • 36 SCH JVLIVS II

    34 5 Отговор

    До коментар #17 от "Ммне":

    Абе пич ти такива кадри знаеш ли как се подменят, как се трие информация и се добавя това което е угодно да се види?Когато са имали сигнал и информация защо не са освободили хората а са били в плен със дни ???Как ще докажеш кой ги е убил ами може да си ти например 🙂 и да са те пратили в България после да пишеш глупости във Факти

    Коментиран от #92

  • 37 ДжафДжаф

    43 6 Отговор
    Така е като руснаците на са се научили на евро бюрокрация. Кво им пречеше като се изтеглят да врътнат един прием-предавателен протокол с Кмета. А сега пак ще им се наложи да превземат Бучи. Оная артистка от родилното в Мариопол, примряла от глад, избага при руснаците и всичкбо си призна. Гледах клипа в тубата. В страничното огледало на колата от която се снима се вижда как след преминаването на снимачният екип труповете се надигат. Ако е имало истински трупове на Шута ще му се наложи да отговаря по още едно обвинение. В случая номера със злодея Садам Хюсеин няма да мине. Русия все пак не е Ирак, така че да се чуди човек що се занимават с простотии и сами си излагат собствените престъпления на показ. В крайна сметка бройката не е малка, така, че това не е нещо което може да се скрие. А и между гладните професионални укри все ще се нами някой, който ще пропее.

    Коментиран от #45

  • 38 Сократ

    36 6 Отговор
    А какво ще кажете по адрес на град Папасная в Луганска област и какво вършат там укрите?
  • 39 антъни куин

    11 32 Отговор
    истината винаги излиза наяве най гадното е че от коментарите тук се вижда до каква степен се е изродил човешкият индивид ДЕРЗАЙТЕ ПУТОФАШИСТИГЛЕДАЙКИ СНИМ КИТЕ ДА ВИСЕВРЪЩА
  • 40 До коментиращите

    34 3 Отговор
    Води се Информационна война! Стреля се с думи по врага а верващите са идиоти
  • 41 Дело на укрофашистите

    34 6 Отговор
    Докато съюзническите сили на Русия и ДНР напредват през Мариупол, се разкриват все по-страшни тайни, които са били скрити зад фасадата на „моделния украински Донбас“ през всичките тези осем години, който Киев внимателно извая от индустриален град. В сградата на Мариуполския отдел на СБУ, вече изоставена от украинските военни, са открити стаи за изтезания. Все още не е възможно да се влезе в тях, въпреки че сградата беше окупирана преди няколко дни: сега работят сапьори, а стая по стая се проверява за наличие на мини и стрии.
  • 42 зеленски раздаваше КАЛАШНИЦИ НА УКРАИНЦИ

    32 9 Отговор
    ЕТО ГО РЕЗУЛТАТА .......... ИЗБИВАТ РУСНАЦИТЕ ! ВСИЧКО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ НАКРАЯ , ЩЕ ИМА СЪД !
  • 43 СкотоВъд

    8 20 Отговор
    татарска орда, животни !
  • 44 Мхм

    29 7 Отговор
    Квото и да приказват държава украйна вече няма нацистите от Берлин ревът но това е то
  • 45 До Автора

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "ДжафДжаф":

    Мени ром ите които ме обраха ме накараха да подпиша договор! Полицията каза що им даваш!
    Нали ще каже, че са го принудили да подпише а ако бяха снимали ще кажат, че е от преди да ги убият
  • 46 Котис

    30 1 Отговор
    Първата жертва на войната е истината!
  • 47 браво

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "108":

    Браво сигурен съм в думите ти звучат напълно логично обосновано и в съответствие с направените наблюдения.
  • 48 Русия ще отговаря за касапницата

    10 32 Отговор
    Зверствата са заснети от сателити. РАШКИТЕ СА ИЗРОДИ.

    Коментиран от #62, #64

  • 49 Мне

    5 26 Отговор

    До коментар #27 от "Мекица с пудра захар":

    Аз гледах снимките, преди и след. На 31 март се вижда 14 метра общ гроб. Ясно ли е?
  • 50 yordan

    30 5 Отговор
    ДОИЧЕ ЗЕЛЕ И МИСИРА ДЕНИС СА КАТО ЗЕЛЕНСКИ,КОМИЦИ И ЛЪЖЦИ ,ИМА И РИБИ ДА ИМ СЕ ХВАЩАТ
  • 51 Стоян Хлебаров

    6 30 Отговор
    ТЕ И ЗА КАТИН ОТРИЧАХА,НО ПРЕД НЕОПРОВЕРЖИМИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА,ПРИЗНАХА! За да отмъстят за разкритията,взривиха самолета на Качински-брат на сегашния Президент на Полша! ЕИсторията им е пълна с доказателства за непризнати от тях зверства-прекалено и удивително много разчитат на пропагандата си ,да се оневинят! А за престъпленията си,които не могат да отричат...просто мълчат...Например за откраднатите архиви на България и за откраднатото й 32 тона злато....И това е само са България!? А за колко още държави са навредили....чет нямат!
  • 52 НА ВИ НАТО , НА ВИ ЕС , НА ВИ БАЙДЪН !

    26 6 Отговор
    ЦЪФНАХМЕ ТА ВЪРЗАХМЕ ! ПЪЛНА ИДИОТЩИНА !
  • 53 kjl

    26 7 Отговор
    Руснаците подцениха цинизма на западната пропаганда, въпреки че трябваше да са наясно на какви мерзости са способни виждайки света през последното десетилетие. Да, един народ е хвърлен в жертва на интересите на група безчовечни създания, алчни и безсъвестни. Грешката е тяхна. Не може с кадифени ръкавици. Трябва да се удря с чук.
  • 54 Ко стаа бе!!!!!

    28 4 Отговор
    Великобритания не се е съгласила да се проведе заседание на Съвета за сигурност на ООН за ситуацията в Буча
  • 55 осман от комак

    0 0 Отговор
    Малко е , още може .Слава на КОМАК “
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Сократ

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гаглей":

    Ти ли си човек, а?

    Коментиран от #109

  • 58 Aлфа Bълкът

    8 19 Отговор

    До коментар #16 от "Грульо":

    Откъде го чу това нещо? Пълно търговско ембарго я чака Русия! Затова си подвиха опашки от Киев, защото САЩ ги заплаши пълно ембарго за търговията и блокиране на морските пътища.

    Коментиран от #68, #73

  • 59 Фейк

    15 4 Отговор
    Фейк, фейк, фейк.
  • 60 Б А Й Х @ Й ‼️

    31 6 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    Искам да съм на твоя страна ‼️ Стига да ми обясниш защо САЩ показаха ДОКАЗАТЕЛСТВО в една епруветка в ООН , а след като унищожиха Ирак и Садам се оказа , че е лъжа и било прах за пране ! Защо Клинтън се закле , че не е имал контакт с Моника, а се оказа лъжа ! Дори Рейгън излъга за скандала с подслушването, а пак се оказа лъжа ! ..... Чели ли са ти приказката за Лъжливото овчарче ?

    Коментиран от #67

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Мислещ

    6 21 Отговор

    До коментар #48 от "Русия ще отговаря за касапницата":

    Точно така! Русия и по-специално нейният лидер- диктатор е основния виновник! А на практика, почерка е на чеченците!!! Което ще рече, че най-вероятно нарочно е направено, но с каква цел тъпърва ще се разбере. Защото не ми се вярва да е било от просто животински подбуди.

    Коментиран от #71

  • 63 Анавв

    23 7 Отговор
    Дойче веле наглостта Ви няма граници! Позор! Извинете се за лъжата! Разкрита е истината ,украинските фашисти са извършители ,запада ,мутрата и Петков се вързаха на поредната измама !

    Коментиран от #98

  • 64 Може

    15 4 Отговор

    До коментар #48 от "Русия ще отговаря за касапницата":

    Но не е Русия, личи ог първите няколко секунди, кадри. Толкова сте...., консерва риба копърка има повече ум.
  • 65 дечо

    22 8 Отговор
    Това го няма никъде,да ИЗБИВАШ собствениа НАРОД за да можеш да обвиниш РУССИА след това. СМЪРТ за тези Украински Нацисти.ИСТИНАТА винаги ПОБЕЖДАВА.

    Коментиран от #69

  • 66 !!!?

    10 11 Отговор
    Ето как украинците "убивали" деца в Донбас !!!?

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 5 Отговор

    До коментар #58 от "Aлфа Bълкът":

    Проблемът с ПЪЛНОТО ембарго е, че
    не е пълно НИТО откъм стоки ( дори САЩ купува нефт, торове и пр.), НИТО откъм страни ( 40 от 195) ‼️‼️‼️
  • 69 Лудия

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "дечо":

    Хапчетата!
  • 70 Така ли

    8 2 Отговор
    И защо трябва да вярваме на вас.
  • 71 Трябва да не си виждал комп

    17 3 Отговор

    До коментар #62 от "Мислещ":

    За да повярмваш на този фейк, някъде в джунглата на Бразилия.Гледай първите няколко секунди. Човек с елементарна компютърна култура, разбира фейка. Елементарна. Не говоря за програмиране, говоря за елементарен графичен дизайн.
  • 72 Володимир Зеления

    12 4 Отговор
    Ние избихме тези хора в Буча , Ирпен и навсякаде в Украйна и ще продължаваме да избиваме още , докато не победи ционизма , всеки който се опълчи на ционизма ще бъде мъртъв
  • 73 Статистик

    9 3 Отговор

    До коментар #58 от "Aлфа Bълкът":

    Вълчо, много ти е куха кратунката ба! Май само ти не разбираш, че пълно търговско ембарго означава моментално трета световна, и то гореща!

    Коментиран от #156

  • 74 Б А Й Х @ Й ‼️

    21 6 Отговор

    До коментар #67 от "Ушанка":

    Вярвай и в Дядо Коледа! Но Русия нямаше претенции към Крим , преди преврата ! Нямаше и да нападне Украйна, преди да получи сводка за атаката готвена по Донецк, Луганск и Крим в края на февруари!
  • 75 не може да бъде

    20 5 Отговор
    Както казва и Скот Райтър американски експерт,когато се показват такива картинки,трябва да се поискат медицински документи с 3 неща- 1.Време на смъртта 2.Причина за смъртта 3.Място на смъртта.Иначе знаем,че особено англичаните са много добри режисьори на такива постановки,при войната в Сирия вече се нагледахме на подобни шоу програми и вече с подробности е ясно как се правят!? А управляващите бандеровци показват че нямат никакви морални задръжки и са готови на всички възможни гадости за да оцелеят!А англичаните ... "Англичанка гадит" е казал Суворов още преди около 300 г.И сега се стараят много ! Считам,че руснаците не трябва да спират докато не унищожат и следите от бандеровците ,те са по-страшни от специалните СС наказателни групи -Einsatz gruppen...всъщност в голяма част от тези групи най-страшни са били бандеровците !Тяхната омраза е животинска омраза ,надхвърля допустимите граници на разумност!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Бивш канадец

    21 3 Отговор
    Обърнете внимание на снимката - правена е преди да бъдат заровени труповете -- същите са чистички , а по пръстта има сняг. Фейк та дрънка!
    Между другото, Гутериш си призна, че за случая няма потвърждение от независим източник!
  • 78 Черен Петър

    17 6 Отговор
    Рано или късно истината ще излезе наяве и тогаз някой ще си скубе косите, когато започнат да му задават въпроси за всички тия неща дето се случват в Украйна, ако разбира се не си го приберат кукловодите му! Но ми се струва, че ще го изоставят, както си изоставиха сътрудниците в една друга държава, от която се измъкнаха не много отдавна...Лошото в цялата тая история е, че Русия губи информационната война и причината е известна! Най-влиятелните СМИ са в ръцете на същите тия, които имат най-голям интерес от тая война и те са известни! Цялата западна пропагандна машина работи на пълни обороти и използва всякакви средства, включая и най-долнопробни лъжи, за да очерни Русия и да я изкара по-черна от дявола! Такава брутална цензура и такова лъгане светът не е вижда комай от ВСВ...И това е видно дори и у нас! Много малко са СМИ, който се осмеляват да публикуват информация от двете страни, без да я изопачават и изкривяват...А да видим до кога ще продължава тая гавра с обикновените хора...
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 И мъртвите след

    20 7 Отговор
    минути започнали да мърдат крака и ръце.Хора,не вярвайте на украинските новини- 100% са фалшификат
  • 81 Васил

    0 4 Отговор
    А кой е виновен спонсора на войната демек Европа и под изпълнителя Русия.
  • 82 Иван Богун

    4 8 Отговор
    През ВСВ германците като отстъпваха казваха, че скъсяват фронта и сега същото правят и ушанките. Край Киев си счупихте зъбите беж да ви няма.
  • 83 Гъди гъди

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    Искам да те фана за путангата
  • 84 Сирийският сценарий

    12 6 Отговор
    На Белите каски.Демагогията на Запада придобива заплашителни размери .Империя на лъжата

    Коментиран от #86

  • 85 алоооо

    13 4 Отговор
    стига глупости,те не смеят да хвърлят една бомба от самолетите а ще убиват хората ей така за удоволствие,за какви ни имате и да вярваме на тези глупости, ако не пазеха хората до сега войната да е свършила и от украйна да остане равно поле ,стига гадости че всичко се връща ,нагледахме се на постановки в сирия ,така няма да спечелите войната
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Куку

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "Aлфа Bълкът":

    Гладно десетилетие очаква теб, драги! Русия не я мисли! Хората там могат да минат и без пармезан и кока кола, без бургери и KFC, имат си достатъчно производство на храни, произвеждат достатъчно торове за да си подхранват земята, така че от глад няма да умрат...При това хранителните продукти не са на тези астрономически цени, на каквито ги купуваш ти! Мисли му ти как ще ти се налага да купуваш хляба по пет кинта килото, олиото по десет кинта литъра, а млякото и месото за мнозина български и европейски граждани може да станат само мечта...За студа да не говорим...
  • 88 Joro

    12 3 Отговор
    Прилича ми на почерка на Бандер и Азов по-скоро,а не на руската армия. Погубват се свои и се обвинява врага - това е отдавна известна тактика. А това,че медиите твърдят,че били руснаците не значи,че наистина е така. Медиите са собственост на тези,които стоят зад войната в Украйна и то на страната на Украйна и могат да пишат винаги каквото си решат. А дали е вярно или не, никой не може да каже.

    Коментиран от #95

  • 89 Варвари!

    8 8 Отговор
    Те и Катинско клане отричат, но какво да очакваш от варвари. Но всичко това се пише на сметката на руския народ. После да не се чудят, че ще са най-мразените и презирани.
  • 90 Завиждаш

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    на жените ли? Давай на там, сега са бандерите в Буча. Нали са твои хора? Може да те огрее. Тяхна запазена марка са такива дейности.
  • 91 птк66д8нх

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Що като бе?":

    "Войната е варварство ако нападаш мирните си съседи, но свещен дълг ако защитаваш родината си."
    Ги дьо Мопасан
  • 92 Ммне

    4 7 Отговор

    До коментар #36 от "SCH JVLIVS II":

    Написах, че има сателитни снимки, които са достоверни!

    Коментиран от #99

  • 93 Иска ви се

    10 3 Отговор
    Дойче да е втори бабии яр ама нее мъртвити се движат само по филмите жалък опит
  • 94 ханс

    10 4 Отговор
    Миризливо зеле - евтини и скучни лъжи
  • 95 мдаа

    11 0 Отговор

    До коментар #88 от "Joro":

    Затова трябва независимо разследване! Без доказателства всеки може да си измисля каквото си иска.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 д-р Косев

    2 11 Отговор
    Нема никакво съмнение, че рашките са диваци и са способни на такива изтъпления. Да не забравяме обаче, че и от другата страна имаме същите източнославянски троглодити (един западняк посмъртно не може да различи украинец от руснак, то и ние се затрудняваме). Та въобще не е ясно кой кого е убивал, изнасилвал, тормозил и газил. Най-логично е да допуснем, че и едните, и другите са вършели и продължат да вършат изродщини, както беше между другото и в бивша Югославия. Възниква въпросът обаче защо е небходимо целият цивилизован свят да става заложник на драмите в бившата съветска кочина. Да ги оставим там да се колят и бесят, като толкова им е акъла. Тоя конфликт е от десетилетия и ще продължи още много, нема смисъл от излишна драма. Нека позволим на бизнесът да върви и нормалните, богати и умни хора да се наслаждават живота.
  • 98 Все сте си същите

    6 5 Отговор

    До коментар #63 от "Анавв":

    И в България СССР и подлогите им избиха десетки хиляди българи в името на борбата срещу "монархо-фашизма". В Македония пък, която е друго творение на СССР и ръководения от тях комунистически интернационал, и до ден днешен използват понятия като "татаро-фашисти". Така че нищо ново под слънцето от вас комунистите. Все освобождавате хора от свободата им и го правите все по един и същ начин. Набеждавате ги за нещо измислено вас самите и започвате да ги избивате и поробвате.
  • 99 Даааааа

    10 6 Отговор

    До коментар #92 от "Ммне":

    Гледахме как се правят такива снимки и клипове за Косово от дъстин хофман и робърт дениро. Не им е за първи път на фащ. Сирия не бе толкова отдавна. И там същите измами.

    Коментиран от #122

  • 100 Ана.ема

    6 11 Отговор
    Войната на Руската фудерация не е само против Украйна, а против цяла Европа, цивилизования свят и България като част от него. Тази война косвено убива всеки ден и нас, гражданите на държавите от Свободния свят, убива душите ни, разкъсва сърцата ни. Вече е непоносимо да се наблюдават безучастно и безпомощно зверствата на изродите в униформите с фашистки знаци Z, V и О от армията на сатанинската империя на Злото.
  • 101 Страхотна статия

    1 4 Отговор
    Най хубавото от нея е : БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ Е КАКВО СЕ ПИШЕ НА ЗАПАД
  • 102 юнкер

    9 5 Отговор
    ТОЗИ АРТИСТ ДА НЕ ИГРАЕ И МРЪСНАТА РОЛЯ НА ЛЪЖЕЦ ЗАЩОТО МОЖЕ И СКОРО И НЕГОВАТА ДА СВИРЯТ !!
    ТЕЗИ НЕВИННИ ЖЕРТВИ СА ПЛОД НА БАНДЕРОВСКИТЕ И АЗОВСКИ БАНДИ , ТЪЙ НАРЕЧЕНИ ПРИЯТЕЛИ НА ЗЕЛЕНСКИ И АРМИЯ КОИТО УСИЛЕНО СЕ СТАРАЯТА ДА СЪЗДАВАТ ИНТРИГИ И НАПРЕЖЕНИЕ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ХАРАКТЕР !!!
  • 103 Вързани зад гърба

    10 5 Отговор
    Изтезавани и разстреляни в главата показно! Това е дуло на украинските екстремисти и подобна жестокост виждаме още в разказите и видеата от Донецк и Луганск. Зеленски веднага започна да реве за помощ от НАТО! Това е долна и жестока манипулация!
  • 104 Зеленски казал на DW!! Поредния Фейк от

    9 3 Отговор
    УКРАЙНА!! ПОРЕДНАТА ПОСТАНОВКА НА фашистите в Украйна, тиражиране от DW!! Все манипуланти и Лъжци!! Зеленски се опитва да излъже Света!! Някой се Лъжат, повечето Не!!
  • 105 ЛИЦАТА НА ХОРАТА

    10 3 Отговор
    защо не са снимани. За да не се разбере, че това са нацистките главорези, преоблечени в цивилни дрехи
  • 106 Истината

    6 8 Отговор
    Путин се нареди до кървавите диктатори Хитлер и Сталин и ще свърши като тях. Или сам ще глътне цианкалий в бункера като Хитлер или като Сталин ще пукне в локва от собствената си урина от инсулт причинен от приближените му.
    След това ще има период на депутинизация, която ще засегне и доста симпатизантите на диктатора в страните от ЕС.
  • 107 Яко навиване

    6 4 Отговор
    САЩ и НАТО да се намесят във войната.

    Коментиран от #134

  • 108 Баба Ванга

    4 9 Отговор
    Който подкрепя руските убийци ще получи от Господ безплатен билет за концерт на Кобзон!
  • 109 Гаглей

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Сократ":

    Кво коментираш бе утр.пко.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 юнкер

    12 2 Отговор
    ТОЗИ АРТИСТ ДА НЕ ИГРАЕ И МРЪСНАТА РОЛЯ НА ЛЪЖЕЦ ЗАЩОТО МОЖЕ И СКОРО И НЕГОВАТА ДА СВИРЯТ !!
    ТЕЗИ НЕВИННИ ЖЕРТВИ СА ПЛОД НА БАНДЕРОВСКИТЕ И АЗОВСКИ БАНДИ , ТЪЙ НАРЕЧЕНИ ПРИЯТЕЛИ НА ЗЕЛЕНСКИ И АРМИЯ КОИТО УСИЛЕНО СЕ СТАРАЯТА ДА СЪЗДАВАТ ИНТРИГИ И НАПРЕЖЕНИЕ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ХАРАКТЕР !!!
  • 112 Хасан

    1 1 Отговор
    А ва факти, вии нанайсе феродо ба. Само нии сиганити четем тука ма и нии ни вярвъми на вас. Вии от нас по лъжете.
  • 113 БСП за България и Радев

    8 2 Отговор
    Всичко е фейк! Лично другарят Путин по телевизията каза, че няма нищо общо с това
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Е бива, бива, ама бивол за мезе не бива

    8 2 Отговор
    Как ще ги стигнем хамериканците....
    Тия и пуделите им (в т.ч. Бг пудели) немат стигане по фейк и хибридене....
    А в живота има и логика, не само фейк и хибрид!!!!
    Докарахме се до там, че трябва да търсим истината и да слушаме Говори Москва, както на времето се е слушало Свободна Европа!!!
  • 116 БТР-56

    4 10 Отговор

    До коментар #4 от "108":

    Да украинците хем вързали ръцете на жертвите, хем ги обстреляли д оръдия - рушляшките малоумници дали си вярват на тая поредна нелепа лъжа???
  • 117 българина

    11 1 Отговор
    2014 и2015 масови гробове на деца в Донецк колкото искаш, но колективния колхоз си беше заврял главата в собствения зад ник и виждаше само собствените си ла й на отблизо
  • 118 Пешо

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Лошо нещо е войната. Затова Зеленски небиваше да я допуска.
  • 119 Да ама Не

    10 1 Отговор
    Значи западните медии се опитват да убедят някого, че руснаците просто така са решили да избиват хора и ги оставили по улиците за да може после бандеровци и азовци да ги заснемат и да покажат колко е лоша Русия. Някои хора кълват на всичко което им се снесе и грам усилие не полагат да помислят малко

    Коментиран от #130

  • 120 атака...Русия

    4 1 Отговор
    ООХ да разследва....не да търсят украйнски независими источници
  • 121 Перо

    9 0 Отговор
    То си е холивудски филм на ужасите!
  • 122 Браво на юнака!

    2 2 Отговор

    До коментар #99 от "Даааааа":

    Твои подобия отричат и Баташкото клане. Винаги съм се чудел като ги изричате тези неща, дали нещо под лъжичката все пак се обажда или отдавна е атрофирало до пълна безчовечност.
  • 123 3343

    8 0 Отговор
    Най-много се лъже по време най война и след лов. С това не оправдавам войната!
    Трябвя дя не се допускат войни за да няма насилие.
    Иначе цивилни жертви имаше във Корея, Виетнам, Афганистан два пъти, Югославия, Ирак и Либия.
    В някои случаи бомбите бяха демократични.....
  • 124 Лъжливото овчарче

    7 1 Отговор
    Явно в Дойче Зеле не знаят приказката за Лъжливото овчарче.
  • 125 Лъжливото

    10 1 Отговор
    Явно в Дойче Веле не знаят приказката за Лъжливото овчарче.
  • 126 Дзерджински

    12 2 Отговор
    На заседанието ще бъдат представени записите от скритите камери разположени при изтеглянето на руските войски. Честито на украинските филмови дейци !
  • 127 лъжи

    8 0 Отговор
    колко елементарно
  • 128 наказан

    7 1 Отговор
    зеления да избива народа си....ужас
  • 129 9689

    6 1 Отговор
    DW,напълно ви разбирам но прекалявате.Историята помни.
  • 130 Аха

    2 8 Отговор

    До коментар #119 от "Да ама Не":

    То защото доказаните исторически примери на тези варвари са малко, та някой трябва да ни убеждава!
    Колко милиони трупа оставиха СССР и руснаците след себе си? Още не го осъзнавате, но в момента под въпрос е изобщо дали това варварско нещо наречено руснаци има място на планетата Земя?

    Коментиран от #132, #133

  • 131 Пореден ФЕЙК

    6 1 Отговор
    във Факти.
  • 132 Да ама Не

    8 1 Отговор

    До коментар #130 от "Аха":

    Сега не сме 19ти век, нито началото на 20 век. 21век и има охранителни камери,телефони, видео камери. Доказателсва има ли? Ти верно ли си мислищ, че са тръгнали да стрелят по невинни хора и ги оставили по улиците за да може нацистите да ги снимат.
  • 133 д-р Косев

    0 5 Отговор

    До коментар #130 от "Аха":

    Прав си, Душко, само дето в СССР беха и украинците и нема данни да са се държали различно от останалите съветски троглодити. Един дол дренки са.
  • 134 цитат

    4 0 Отговор

    До коментар #107 от "Яко навиване":

    "Не знам с какви оръжия ще се води Третата световна война, обаче Четвъртата световна война ще се води с пръчки и камъни."
    Алберт Айнщайн
  • 135 Том и Джери

    0 4 Отговор
    Хайде сега дедо да натисне червеното копче.И некой да му държи ръчичката,да не го обърка с онуй у тоалетната.Ще видим гъби,гъби манатарки и с коментарите край.
  • 136 Тоз може и на всичко да е готов.

    6 1 Отговор
    Дали пък с режисирана постановка Зеления не се опитва да провокира НАТО да се включи във вайната. Като го гледам какви артистични заложби има, призовавал бившата канцлерка на Германия Меркел да дойдела и да видела, защото навремето тя беше една от малщото, която имаше добри дипломатични отношения с Путин. Жената вече в пенсия, той се опитва и нея да въвлича във военния конфликт.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 cpv

    7 3 Отговор
    Това което пишат за Украйна,ни се струва малко измислено!Вярно,че такава братоубийствена война трябва да спре,но украинските сепаратисти умишлено убиват мирни граждани и ни насаждат мнението си,че това го вършат руснаците! Доколко имаме сведения руснаците бият военни обекти,а как тези мирни граждани са им били вързани ръцете и са убити!Преки боеве между едните и другите войници почти няма!

    Коментиран от #141

  • 139 x сплескан

    4 1 Отговор
    Ако някой реши да разбере истина, без много усилия, ще намери и то от украинци, как това си е сценирано и постановка от страна на украинците, по образец на сащ, защото украинците нямат толкова ... да кажем знания. Важното е да се мрази.
  • 140 Пешо

    3 1 Отговор
    Все ми е на ума, че до сега лъжливото овчарче след 1 месец лъжи, фалшиви клипове и твърдения изведнъж ще започне да казва истината. Военни престъпления има документирани и всички до момента са от украинска страна без изключение.

    Коментиран от #145

  • 141 Оййй майко мила що си ги родила!

    1 0 Отговор

    До коментар #138 от "cpv":

    Изобщо знаеш ли значението на думата сепаратист и кой спрямо кого се явява такъв?
  • 142 Флипп

    3 0 Отговор
    Пропагандата за войната в Украйна, уби пропагандата за смъртностния супер мега хипер вирус убиец, а интересното е, че едни и същи идиоти се вържат и на двете
  • 143 Име

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    ти соросоидна подметко, вземи се разтърси малко и ще видиш кой какво и как. Геноцид има, в ужасяващи размери в Украина, но не от страна на руснаците. Ако това им беше целта, нито един руски войник нямаше да е на украинска територия, а украина нямаше да я има. И то без ядрени оръжия. Потърси Игор Лапотонок, про-западен украинец, режисьор, и се запознай с малко факти.

    Коментиран от #147

  • 144 кинаджия

    5 0 Отговор
    пак фалшиви клипчета. поне да бяха изрязали мърдащите трупове
  • 145 Аха

    2 6 Отговор

    До коментар #140 от "Пешо":

    И затова над Русия е паднала медийна завеса, и който не изповядва "правата" вяра на Путин бива вкарван в затвора!

    Коментиран от #150

  • 146 gost1

    1 0 Отговор
    НЯМА украинска нация бе...няма и македонска...всички са БЪЛГАРИ и да си ги присъединим
  • 147 Е нема такова нещо

    1 4 Отговор

    До коментар #143 от "Име":

    В Украйна руснаци с оръжие в ръцете се бият срещу ордите на Путин, за да запазят живота и страната си, а ти какви ми ги плещиш бе? Еййй това русофило-путинизма е абсолютно психично отклонение от всичко, което е нормално в този свят. Мислех си, че от джендъро-ЛГБТъщините по-голяма щета няма, но вие и тях надминахте.
  • 148 7777777

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ДО МЕЖДУНАРОДЕН СЪД ЗА УБИЙЦИТЕ БАНДЕРОВЦИ, УБИВАЛИ НЕВИННИ ЖИТЕЛИ НА ДНР И ЛНР!
  • 149 БКП

    5 1 Отговор
    Американска пропаганда. Дори и руснаците по техните телевизии не лъжат толкова.

    Коментиран от #152

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Сюзерен

    1 1 Отговор

    До коментар #149 от "БКП":

    Ама верно ли? Щото в САЩ се водят ожесточени диспути и спорове за какво ли не, по улиците им има протести за каквото се сетиш, а в Русия всеки, който каже каквото и да е било срещу Путин го очаква пребиване, затвор, безследно изчезване, а понякога и публична екзекуция. Така щяха да изчезнат и труповете на тези невинни хора, ако украинците не бяха си върнали града в свои ръце. Да взема да ти го пожелая и на тебе от същото, ама съм човешко същество имащо страх от Бога та. Въпроса е вие русофило-путинистите дали сте? И защо прокуратурата на България не ви преследва за престъпната омраза, която разпространявате по всички русофилски сайтове? Време е в България да започне да се преследва тази омраза и разпространителите и да отиват по затворите.
  • 153 Ники

    1 1 Отговор
    ГОЛЯМА ПРОПАГАНДА ОТ ТОЯ ПОМИЯР ЗЕЛЕНСКИ КАК НЕГО НЕ ГО РАЗСТРЕЛЯХА.
  • 154 Не вярвам на фейкове!

    3 1 Отговор
    Скоро този филм на ужасите,ще покаже каква е продукцията и кой го е направил.Няма по гнусно племе от Окраинците и техните господари от САЩ.Руснаците искат да се разследва достоверноста на видеото пред ОН а то ще докаже 100% манпулация.Сега очаквам от украинцкитеизроди да думнат и някоя атомна електроцентрала.
  • 155 Психо Доктор

    0 0 Отговор
    Зеленски продължава световното си турне продуцирано от САЩ.
  • 156 8Aлфа Bълкът

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Статистик":

    А БЕ НЕ МОЖЕ ДА СКРИЕШ ФАКТА, ЧЕ РУСИЯ СЕ УПЛАШИ И ПОДВИ ОПАШКАТА! А и до ония тези 40 от 195 държави са 65% от икономиката на света! Един Китай и една Бразилия ви остава да ви изкупува боклуците и ви остават програмите АВТОМАТИ СРЕЩУ БАНАНИ! 😂😂😂
Новини по държави: