Отидете към основна версия

7 521 56

Зеленски добавя нови държави като гаранти

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • русия-
  • преговори-
  • гаранции-
  • държави

Това са Индия, Китай и Турция

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Индия, Китай и Турция могат да станат гаранти за сигурността на Украйна, смята Владимир Зеленски. "В момента се интересуваме от поръчители за сигурност. И сред тях виждаме водещи държави, които могат да ни предоставят някакви гаранции за сигурност. САЩ, Великобритания, Полша, Германия, Франция могат да бъдат сред гарантите на сигурността, а ние предлагаме и на Китай да стане гарант за сигурността“, каза Зеленски в интервю за телевизионния канал на Индийската република.

„Ние също така предлагаме Турция като гарант за сигурност. И мисля, че Индия, ако има желание да се присъедини към списъка на гарантите, ще се радваме да поканим Индия, защото тя е много мощна държава", добави Зеленски.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров каза, че Москва е за създаване гаранции за сигурност на Русия, Украйна и всички европейски страни "в съответствие с документите, които са били приети от много години в рамките на ОССЕ и които прокламират принципа, че никоя страна няма да укрепи собствената си сигурност за сметка на сигурността на другите."

Лавров също така заяви, че Русия е предложила Беларус да бъде една от страните-гаранти на бъдещия руско-украински договор, сега се координират всички въпроси.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 46 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: