Отидете към основна версия

2 453 17

"Форин офис": Забраните на Русия не ни спират да помагаме на Украйна

  • борис джонсън-
  • великобритания

Санкциите на Обединеното кралство включват замразяване на активите на Владимир Путин и Сергей Лавров

Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи все още не е отговорило пряко на днешната забрана за посещение на 13 британски политици в Русия, но говорител на правителството направи изявление, в което осъди руската инвазия, съобщи Би Би Си.

"Обединеното кралство и нашите международни партньори са единни в осъждането на осъдителните действия на руското правителство в Украйна и призовават Кремъл да спре войната", заяви говорителят.

"Оставаме решителни в подкрепата си за Украйна."

Британският министър-председател Борис Джонсън и външният министър Лиз Тръс бяха сред лицата, на които беше забранено да влизат в Русия заради това, което Москва нарече тяхна "враждебна" позиция по отношение на конфликта в Украйна. Русия заяви, че ще разшири списъка със забранените лица.

Официални лица твърдят, че западните санкции, наложени на Русия от 24 февруари насам, представляват най-сериозните мерки, налагани някога на някоя голяма икономика.

Санкционираните руски олигарси са свързани с имоти в Обединеното кралство на стойност 800 млн. паунда
В изявление, в което обяви забраните за пътуване, руското външно министерство обвини Лондон в "необуздана информационна и политическа кампания, целяща да изолира Русия в международен план, да създаде условия за сдържане на страната ни и да задуши вътрешната икономика".

Санкциите на Обединеното кралство включват замразяване на активите на руския президент Владимир Путин и руския външен министър Сергей Лавров, замразяване на активи и забрани за пътуване на руски олигарси, както и санкции срещу повече от 1200 физически и юридически лица, близки до г-н Путин. Много от тези санкции включват забрани за пътуване.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 24 гласа.

Свързани новини

  • Трудна седмица предстои за премиера

    Великденската ваканция във Великобритания приключи и от днес започва трудна седмица за британския премиер Борис Джонсън, след като бе глобен за наруша ...
    19.04.2022
    2 386
    5
Новини по държави: