Last news in Fakti

19 Април, 2022 07:24 2 381 5

Трудна седмица предстои за премиера

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • премиер-
  • локдаун-
  • парти-
  • коронавирус-
  • пандемия

Опозицията е твърдо убедена, че Джонсън умишлено е подвел парламента

Трудна седмица предстои за премиера - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Великденската ваканция във Великобритания приключи и от днес започва трудна седмица за британския премиер Борис Джонсън, след като бе глобен за нарушаване на правилата на локдауна, предаде БНР.

Днес Борис Джонсън ще се изправи за първи път пред депутатите, след като му беше връчена глобата от полицията за купона за рождения му ден през юни 2020 година. Вечерта премиерът ще направи обръщение към депутатите. В сряда Джонсън ще отговаря в Камарата на общините на въпроси на депутати от опозицията след разкритията на "Сънди таймс", че е участвал в организирането на изпращане на служител на "Даунинг стрийт" през ноември 2020 години. Очаква се Джонсън отново да се извини, но е добре известно, че той продължава да твърди, че през цялото време не е осъзнавал, че нарушава правилата. Очаква се също премиерът да се опита да измести фокуса съм войната в Украйна или критикуваните плановете за изпращане на търсещи убежище в Руанда.

Опозицията обаче е твърдо убедена, че Джонсън умишлено е подвел парламента, заявявайки, че правилата на локдауна на "Даунинг стрийт" винаги са били съблюдавани, и нейните депутати търсят различни механизми премиерът да бъде принуден да отговаря за делата си. Една от възможностите е да се гласува дали той е излъгал в парламента или да стартира разследване на парламентарна комисия. С голямото мнозинство, което Консервативната партия има в парламента, на този етап не се очаква Борис Джонсън да загуби гласуване, но има недоволство и сред много от торите и мнозина от тях ще се замислят сериозно дали публично да подкрепят премиера.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Човек от щаба

    15 1 Отговор
    Ще разследват с комисия дали Рошко е излъгал, че не знае дали е нарушил мерките, когато беше затворил всички лунички по мазаните ? Я направо го пратете на бостана да плаши гаргите, за което единствено има природни дадености и не се занимавайте с глупости!
  • 3 Глига

    1 3 Отговор
    Боре е небрежен в поведението си като е в прическата си. Трябва гребен от дъжд на вятър. Еле след вятър. Сега ще го търмъчат.
    Те на кокошки по работните места не прощават.
    Камо ли на Боре. Аман от махнаджии.
    Той и бело не е пробвал, ама биха го обвинили и за това.
  • 4 Сандо

    2 3 Отговор
    Руснаците много елегантно го прекараха:накараха пленените англоукрофашистчета-бойци от ВСУ да искат Борката да ги размени за "проруския" украински политик и водач на най-голямато опозиционна партия в Украйна и богаташ,а в момента в плен на нацистите на Зеленски,Медведчук.
  • 5 Ники

    8 2 Отговор
    ТОЗИ ПРОТИВЕН ГРОЗНИК НЯМА ЛИ ДА ГО МАХНАТ ЧЕ Е ОТВРАТ
Новини по държави: