Отидете към основна версия

1 984 6

Черна гора се извини за публикувано съобщение за прекъсване на дипломатическите отношения с Русия

  • черна гора-
  • прекъсване-
  • дипломатически-
  • отношения-
  • русия

Извинението е публикувано тази нощ от пресслужбата на черногорското външно министерство в Туитър

Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи на Черна гора се извини за публикуването по-рано на съобщение за прекъсване на дипломатическите отношения с Русия. Извинението е публикувано тази нощ от пресслужбата на черногорското външно министерство в Туитър.

"Извиняваме се на обществеността за грубия пропуск в публикувано по-рано съобщение, в което вместо да се изброят ограничителните мерки по грешка бе посочено, че мерките са влезли в сила, " се казва в изявлението.

В понеделник посолството на Русия в Подгорица съобщи, че е изпратило нота в министерството на външните работи на Черна гора с искане за обяснения във връзка с публикация в Туитър на черногорското дипломатическо ведомство за необходимостта от "разрив на дипломатическите отношения с Русия“, информира ТАСС. Министерството на външните работи на Черна гора публикува по-рано в Туитър изявление на външния министър на страната Джордже Радулович за необходимост от късане на дипломатическите отношения с Русия, но след няколко часа изявлението бе изтрито от социалната мрежа.

В публикуваното в социалната мрежа съобщение е било посочено, че по време на заседание за налагането на санкции на Русия заради конфликта в Украйна той е казал, че е необходимо държавните институции на Черна гора да прилагат рестриктивните мерки, въведени от правителството против Русия. Като коментар към туита черногорското МВнР публикува списък с въведените от правителството мерки, включващи "разрив на дипломатическите отношения, пълен или частичен разрив на икономическите отношения, пълно или частично ограничаване на вноса и износа, транспорта и др".

След коментари на потребителите на социалните мрежи, които са задавали въпроси за това дали са прекъснати дипломатическите отношения с Русия или не, пресслужбата на МВнР на Черна гора е премахнала съобщението в Туитър, посочва ТАСС.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.

Свързани новини