Отидете към основна версия

3 835 128

Зеленски с пресконференция в метрото: "Русия" и "доверие" са антоними

  • володимир зеленски-
  • русия-
  • украйна-
  • антъни блинкен

Войната може да бъде спряна само от онези, които я започнаха, каза в началото Зеленски

Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски дава пресконференция за първи път от началото на войната в Украйна, предаде ВВС. Пресконференцията се провежда в метростанция в сърцето на украинската столица Киев. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще посети Украйна утре, съобщи Зеленски.

Украйна от дълго време очакваше високопоставено посещение от САЩ в знак на подкрепата на САЩ за Киев.

По време на пресконференцията Зеленски отново призова за среща с руския лидер Владимир Путин, за да се сложи край на войната, и добави, че би се срещнал с руския президент, ако това ще доведе до мирно споразумение между Русия и Украйна.

„Войната може да бъде спряна само от онези, които я започнаха“, каза в началото Зеленски.

Киев обаче ще се оттегли от преговорите с Москва, ако украинските войници, блокирани в стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол, бъдат убити от руски войски.

„Ако нашите хора бъдат убити в Мариупол и ако тези псевдореферендуми се организират в южния район на Херсон, тогава Украйна ще се оттегли от всеки преговорен процес“, каза президентът.

„Нашите партньори, както европейски, така и отвъд океана, Съединените щати и Канада, всички виждат, че това, което Русия казва и прави, е, че не иска Украйна на масата за преговори, за да се сложи край на войната", категоричен бе Зеленски.

„Думите "Русия" и "доверие" не са синоними. Те са антоними. Русия просто говори нещо, което по никакъв начин не отговаря на действията ѝ”, добави той.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 78 гласа.

Свързани новини