Last news in Fakti

23 Април, 2022 23:07 5 031 118

В нарушение на украинските закони и международното право: Русия масово разселва украински деца

  • русия-
  • украйна-
  • украински деца-
  • разселване

Кремъл нарушава членове 7 и 21 от Конвенцията за правата на детето (ООН) и член 49 от Женевската конвенция за защита на цивилното население при въоръжени конфликти

В нарушение на украинските закони и международното право: Русия масово разселва украински деца - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Според данни на украинското правителство към 19 март 367 украински деца са ранени, а 205 са жертви на руската инвазия в Украйна.

Докато тази агресия продължава, Русия продължава да нарушава основните права на децата - живот и сигурност. Обстрелвайки и бомбардирайки цивилна инфраструктура, руснаците убиват родители и отвличат деца на териториите на Украйна, в които са нахлули и временно окупират.

Някои източници твърдят, че повече от 121 000 деца са били насилствено заточени в Русия (https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3452787-denisova-zaklikae-miznarodni-institucii-vtrutitis-u-situaciu -iz-nezakonnim- vivezennam-ditej-u-rf.html). Те включват както сираци, така и деца, които имат родители. В акт на съвременно робство Русия отвлича украински деца и ги депортира против волята им във Владимирската, Омската и Челябинската области на Русия и източния остров Сахалин. Част от децата са преместени от Мариупол в Донецк (временно окупиран от Русия) и след това в Таганрог в Русия. Руската федерация се опитва да оправдае незаконното преместване на деца с претекста „грижи“ за сираци. Но всъщност всички те, заедно с детските общности, бяха евакуирани от Мариупол на 24-25 февруари.

Кремъл отново избира добре познатия сценарий от 2014 г., когато руснаците насилствено преместиха стотици деца от Крим в Русия с т. нар. „влак на надеждата“ за по-нататъшното им осиновяване. Заради това Русия беше отстранена от европейската мрежа на детските омбудсмани.

В момента, по инициатива на Путин, Държавната дума на Русия работи по законодателни промени, които улесняват процеса на приемане. Това показва, че те планират да осиновят малките украинци без „излишни” прегледи и законови разпоредби, за да прикрият местоположението и информацията за незаконно разселените деца. Ако тези изменения бъдат приети, ще бъде почти невъзможно да се промени семейното положение и децата да се върнат в Украйна. Това е и голямо нарушение на украинските закони, които уреждат специалната процедура за осиновяване на украински деца от чужденци. Това се контролира от Националната социална служба на Украйна. А с действията си Кремъл нарушава членове 7 и 21 от Конвенцията за правата на детето (ООН) и член 49 от Женевската конвенция за защита на цивилното население при въоръжени конфликти. Последният забранява насилствено разселване на отделно лице или група цивилни.

Руската армия по позорен начин използва тези деца като „човешки щит” срещу въоръжените сили на Украйна. На 11 април във Волноваха руските нашественици принудиха учениците да се върнат към обучението си в местното училище въпреки непосредствената им близост до бойното поле. Според международното хуманитарно право децата трябва да бъдат особено защитени по време на въоръжени конфликти.

Центърът за противодействие на дезинформацията на Украйна потвърди, че Русия използва разселените украински деца за пропагандни цели. Медиите на Кремъл разпространяват интервюта с депортирани украински деца, които пропагандистите наричат ​​„шпиони“, действащи срещу руските военни. Например тези псевдожурналисти разпространяват дезинформация със заглавия като „Украинският режим изпраща деца на война, вземайки пример от Третия райх“. Пропагандата на Путин използва предполагаемите интервюта с украинските деца и твърди, че „точно тези деца са шпионирали от самото начало на специалната операция в Украйна“. Използването на деца в информационната война е поредното грубо нарушение на международното право, извършено от Русия.

Разбираме, че Кремъл планира да създаде институционални лагери за изучаване на руски език от разселени украински деца. Те ще бъдат създадени за деца, които не владеят добре руски език и не могат да учат в руски училища.

Твърди се, че целите на незаконното разселване на украинските деца са:

- Русия събира бъдещите човешки ресурси за своите правоприлагащи органи.

- Русия се опитва да реши собствения си демографски проблем.

- Русия създава група от идеологически промити мозъци украинци, които може да участват в установяването на окупационни власти на окупираните територии на Украйна.

Това може да се квалифицира като отвличане и изисква незабавна и силна реакция от международната общност. В тази връзка Украйна призова Комитета на ООН по правата на детето, Комитета на ООН по правата на човека и Глобалния алианс на националните институции по правата на човека да предприемат всички необходими мерки за предотвратяване на по-нататъшно незаконно разселване на украински деца в Русия и да съдействат за връщането на вече разселените обратно в безопасните райони на Украйна.

Автор: Джеймс Уилсън, eupoliticalreport.eu.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 75 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Зззз

    119 28 Отговор
    Ама много ви вярваме! Нямате спирка к пропагандата и постигане обратен ефект.

    Коментиран от #102

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ПЛЕВНЬО

    97 22 Отговор
    Да това е много сигурен източник " някои източници"!!! Зеленски не го интересува Той каза че няма да преговаря и ще слуша неговия кумир дъртия склеротик

    Коментиран от #117

  • 6 мдаааа

    22 48 Отговор
    Подозирам , че ше станат клиенти на изтрезвителите за малолетни .. в МОГУЧАЯ ...
  • 7 МИШЕЛ ОТ СЪПРОТИВАТА✊

    34 3 Отговор
    ПРОВЕРЕТЕ В „ТУБАТА ”КАКВО Е В ГРАД ЧЕЛЯБИНСК😱
  • 8 СССРБарета

    67 21 Отговор
    Зеленски на Путин може да му се размине ама тебе със сигурност ще те съдят! Щото старата Максима че победителите не ги съдят Ама победените винаги ги съдят всички!
  • 9 Объркан

    66 18 Отговор
    Ама в Укръина има ли закони?
  • 10 Реалноста

    82 18 Отговор
    Който си играе с оръжия и плаши съседа който е в пъти по-голям и по-силен Някой път става беля!
  • 11 7364

    65 21 Отговор
    Да не искате да ги оставят, като жив щит на укронацистите
  • 12 престъпниците в Киев

    81 23 Отговор
    Кога най-после руснаците ще затворят устата на това престъпно правителство ....започвайте ги бе , братушки .
  • 13 Ахааа ,

    22 8 Отговор

    До коментар #2 от "Тази статия е написана":

    А някои държави се управляваха от бункер ... Можно повторим ?!!🤫
  • 14 ФАКТ И

    75 21 Отговор
    АКО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ПРЕПИСВАТЕ НА УК РИТЕ ТЪПОТИЙТЕ , ЧЕ ВИ НАМАЛЕЯТ ЧИТАТЕЛИТЕ !!!

    Коментиран от #19

  • 15 Филип

    68 23 Отговор
    Украинците не бягат от руснаците а от мизерията и режима на фашистите в Киев. Руснаците само им предоставят възможност да го направят.

    Коментиран от #33

  • 16 престъпниците в Киев

    44 22 Отговор
    Кога най-после руснаците ще затворят устата на това престъпно правителство ....започвайте ги бе , братушки .
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ужас

    65 19 Отговор
    Много плоска лъжа. Бъдете малко по сериозни, имайте малко уважение към нас. Не сме чак такива балъци.
  • 19 ми , не

    10 24 Отговор

    До коментар #14 от "ФАКТ И":

    Нема да да намалеят ... Вие с тъпотиЙте сте си постоянен контрагент ..🤭😁

    Коментиран от #24

  • 20 пико

    14 35 Отговор
    Дечица за Кадировците.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ужас

    46 21 Отговор
    Много плоска лъжа. Бъдете малко по сериозни, имайте малко уважение към нас. Не сме чак такива балъци.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ДА ДА

    9 2 Отговор

    До коментар #19 от "ми , не":

    РАЗБРАХ ТЕ , НЕ МИ ТЕПКАЙ !

    Коментиран от #36

  • 25 Hoho Boho

    24 53 Отговор
    Руснаци, рашисти, фашисти или сатанисти - все тая...
    ЗА ТЯХ НЯМА НИЩО СВЯТО.

    Децата са цветята на Земята!
    руснаци - нищо свято

    Коментиран от #49

  • 26 Hoho Boho

    21 47 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    "Познаваме ги по автомобилите" ДЖИП" ките"
    Ти на джипките ли им завиждаш
    или на това, че са разрушени домовете им
    или на това, че ги бомбардират
    или на това, че ги убиват
    ???

    Коментиран от #107

  • 27 Вашингтон

    23 34 Отговор
    Русия не нарушава конвенции, просто като ядрена държава и постоянка членка на ООН може да убива който и да било за лични интереси само докато моща им ги крепи никой неможе да ги съди, те атакуват от страна на по силния

    Коментиран от #38

  • 28 Наблюдател

    52 17 Отговор
    А случайно не ги ли ядат, я проверете пак, сигурен съм, че ЦРУ ще намери данни и ще ги потвърдят поне 234 от 234567 соросоидни независими НПО-та. Вече взеха да стават направо брутално смешни тези новини, като за тъпите кравари са.
    А да питам, ако едно дете, майка му, баща му, баба му, дядо му и...говорят майчин руски дете, то украински или руско е. Няма нужда да местят хора, ще преместят границите според хората които живеят в тези райони.
  • 29 Путин

    22 12 Отговор
    Разтрелваме деца и ги ядем.
  • 30 Хаах

    19 39 Отговор
    Разрушават и изтребват де що срещнат човешко същество в Украйна.Като видни хуманисти, децата ги отделят и разселват.Чак във Владивосток има информация от властите там.След туй пълнят с руснаци изтребените населени места, правят референдум и обявяват Независими Републики.
    Задминаха Хитлеристите.

    Коментиран от #55

  • 31 АНТИХРИСТА- Х'У'Й'ЛО Е ...ПРОКОБА

    12 18 Отговор
    ЧУМА, СМЪРТ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО!!
    АНАТЕМА УРОД

    Коментиран от #58

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ама, че си

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "Филип":

    тъ... п
  • 34 Hoho Boho

    18 27 Отговор
    Вечен живот за Путлер!
    В АДА!
    Амин!
  • 35 Руските лъжи

    19 34 Отговор
    По Руските телевизии вървят репортажи как с някакво си населено място, наредени със руски знаменца и в шпалир на фона на нито една повредена къща, махат бодро на танковете и ръкопляскат.Явно снимани в Русия, защото украинските села са европейска инфрастуктора и сгради.
    За да стане ясно какъв е стандарта на живот в Украйна сега гледаме и четеме по форумите путинските български орки как се възмукават от ДЖИПОВЕТЕ ИМ.
    За орките явно Украйна е страната на чудесата.
  • 36 ми , не

    4 8 Отговор

    До коментар #24 от "ДА ДА":

    Разбрал си , ама друг път ... Не е тепкане , а удължител ..🤭😁

    Коментиран от #96

  • 37 Боже

    32 13 Отговор
    Проукрайнска пропаганда вдига левъла жестоко... Тва ковида нищо не е...
  • 38 Човече...

    15 9 Отговор

    До коментар #27 от "Вашингтон":

    Точно както братята американци...
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 В.В.П.

    3 4 Отговор

    До коментар #43 от "Веро от орки":

    Пия си ракията и си цъкам ,в телефона.Боклуче.!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Война осем години

    29 14 Отговор

    До коментар #25 от "Hoho Boho":

    Осем години война, ясно е за кого няма нищо свято, украинската шайка се продаде на сатаната.
  • 50 Уса

    33 14 Отговор
    Пишете си пропагандата,но повечето хора не са глупаци.Познавам много украинци в САЩ и всички са против Зеленски и фашистите Азов и Бандера.Само хора,които не са украинци и са заклети русофоби нямат представа,какво наистина се случва и не искат да знаят

    Коментиран от #62

  • 51 ХА ХА ХА

    13 8 Отговор

    До коментар #39 от "Хаах":

    Ти с автобуса ли беше ? На стоп за Истанбул ? А защо не ги взе на стоп , направо за САЩ ?
  • 52 Всъщност

    26 12 Отговор
    Опорките на урките , стават все по-жалки , щом са стигнали до подобни подобни пасквили .
  • 53 Тая украинска шайка е полудяла

    33 14 Отговор
    Обзета е от ярост, че плановете им, те да нападнат Крим и републиките, и да забият пак украинския флаг над Крим, не само не се случи, а са разкрити и пъклените им планове.
    Сега трябва да реват, да крещят, за да отвлекат вниманието от тия под завода, защото ако оттам попаднат в руски ръце военните, а кой знае, слуховете за био лабораториите че част от тях са именно там, не просто световен скандал, пълна изолация на САЩ, на момента!
    За което се моля!
  • 54 Стига фейкове лъжи и Простотий!!

    19 9 Отговор
    Днес е Велигден, спрете 1 ден да лъжете!!
  • 55 Не лъжи!

    6 5 Отговор

    До коментар #30 от "Хаах":

    Лъжеш грозно и просташки!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 За какво Бог намесваш

    12 7 Отговор

    До коментар #47 от "Ако НИЕ-останалият свят не успеем":

    Той си знае работата, сатаната е в Киев
  • 58 Поредната гадост!

    17 6 Отговор

    До коментар #31 от "АНТИХРИСТА- Х'У'Й'ЛО Е ...ПРОКОБА":

    Няма да ви се получи с лъжите, слаба ви е фирмичката , не ставате!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Теодоро

    22 8 Отговор
    Поредния западняшки МАЗЕН ПАСКВИЛ..
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Хахаха

    17 10 Отговор

    До коментар #50 от "Уса":

    Повечето беженци са против укрофашагите. Страх да кажат. Защото в европа укрофашагите ги канят по телевизии и в парламенти.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Да живее Русия

    15 9 Отговор
    Да живее Путин
  • 65 Фактиии

    14 6 Отговор
    Фалшиви сте
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Професора

    21 10 Отговор
    А фашистите украински убиха 800 деца в Донбас в периода 2014-2022 г и оставиха 14 000 деца сираци. Сигурно е по конвенцията за правата на детето това защото ООН нищо не направи 8 години .

    Коментиран от #80

  • 68 Само питам

    19 7 Отговор
    Колко деца бяха убито в ДНР и ЛНР с бг снаряди последните години?
  • 69 Перо

    16 8 Отговор
    Нескопосан соросистки фейк нюз!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 124

    12 8 Отговор
    Какви закони в Украйна! Укрофашистите убиват и тероризират безнаказано вече десетилетие...
  • 72 9689

    2 2 Отговор
    Лоши сънища .....
  • 73 курроебов и даема

    4 5 Отговор
    зеленото скато аш и дубъл на квадрат са....
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Пропагандистите на соро.снята

    9 6 Отговор
    Джембазов наркомана с неговите съчинения
    вече е,, Ф"
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Павел Николаев

    10 6 Отговор
    Значи на нас ни позволявате да постваме коментари само с линкове от мобиле и базар, с този поства линк от ukrinform ua (подчертавам - едната страна в конфликта) и искате да ни убедите в нещо? Все едно аз сега да постна кремълска новина и да ви и е сдавам, че това е така. Журналистиката не трябва ли да е независима и проверена ?
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Роко

    8 11 Отговор

    До коментар #67 от "Професора":

    Да прав си ООН нищо не направи докато руски бандити избиваха 8 години деца в Донбас надявам се сега вече да направи.

    Коментиран от #81, #82

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 А ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ 8 ГОД

    13 8 Отговор
    ОТ НАЦИСТИ В ОКРАИНА? ТОВА ОТ 2014 Е ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА И НИКОЙ ОТ ЕРОПА И СВЕТА НЕ СИ ОТВОРИ УСТАТА
    ХИЛЯДИ УБИТИ МИРНИ ЖИТЕЛИ И МИЛИОНИ РАЗСЕЛЕНИ
  • 84 УжасТ

    12 8 Отговор
    Руските чудовища не само ги убиват, но и ги изяждат след това за разлика от 500-те югославски деца убити хуманно и демократично от САЩ. Десетки хиляди деца в Ирак и Афганистан пък посрещнаха с радост канонадата от американски бомби и си отидоха с усмивки на лица.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 САТЪРА НА ХАНА

    9 6 Отговор
    БРЕНДО ГИ
    СНАБДЯВА УКРОПИТЕ С НЯКАКВА МНОГО ЯКА
    КОЛУМБИЙСКА ПОДПРАВКА
  • 87 United Abomination

    11 9 Отговор
    Властите в бивша Украйна успяха да нарушат всички възможни закони, конвенции, международни права и каквото още се сетите, само за осем години.

    Коментиран от #103

  • 88 ...

    6 11 Отговор
    Русия всеки ден показва отвратителната си същност...
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Мим

    9 5 Отговор
    Е след време като порастнат ще се завърнат ,като православни християни,а не фашаги...

    Коментиран от #98, #114

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Факт?

    6 3 Отговор
    Рускоезичните деца в Полша какъв език ще изучават?
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Васил

    3 3 Отговор
    Още ли си мислите че с диалог и санкции ще спрете войната не мисля. Време е за реални действия.
  • 96 САМО ПИТАМ

    0 2 Отговор

    До коментар #36 от "ми , не":

    Не е тепкане , а удължител.................ЗАЩО, МЕК ЛИ ТИ Е !???????????
  • 97 ДжафДжаф

    8 3 Отговор
    Има огромен брой клипове в тубата, от които се вижда, че хората сами избират на къде да се насочат. Включително и клипове направени от жители на Мариопол. Настаняват ги, където е възможно, дават им работа, определени средства на първо време....Всичко това е сериозно икономическо натоварване на регионите, така че Русия определено не се натиска. Пуснаха украински автобуси в Мариопол и същите се върнаха празни. Първо мъжете въобще не искат и да чуят за Украйна просто защото появят ли се там, веднага ги мобилизират. Освен това какъв е смисъла да отидт в Запорожие, като до няколко седмици там ще стане същото като в Мариопол. Така, че всичко е абсолютно доброволно, включително решението на близо 100хил да си останат в Мариопол, въпреки липсата на вода и електричество.
  • 98 ...

    4 4 Отговор

    До коментар #91 от "Мим":

    На теб някой да ти вземе детето да го прави православен християнин... вие сте бетер от яничарите по турско...
  • 99 ДжафДжаф

    9 6 Отговор
    Има огромен брой клипове в тубата, от които се вижда, че хората сами избират на къде да се насочат. Включително и клипове направени от жители на Мариопол. Настаняват ги, където е възможно, дават им работа, определени средства на първо време....Всичко това е сериозно икономическо натоварване на регионите, така че Русия определено не се натиска. Пуснаха украински автобуси в Мариопол и същите се върнаха празни. Първо мъжете въобще не искат и да чуят за Украйна просто защото появят ли се там, веднага ги мобилизират. Освен това какъв е смисъла да отидт в Запорожие, като до няколко седмици там ще стане същото като в Мариопол. Така, че всичко е абсолютно доброволно, включително решението на близо 100хил да си останат в Мариопол, въпреки липсата на вода и електричество.

    Коментиран от #105, #106

  • 100 Майна

    6 7 Отговор
    Искат да облагородят руската нация, понеже в Раша са останали само и.з.р.о.ди .
  • 101 Русия Спасител

    5 5 Отговор
    Ами няма да ги оставят курбан за кефа на един надрусаншизфреник, и фашистките му главорези.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Rafa3l

    3 1 Отговор

    До коментар #87 от "United Abomination":

    А властите какво направиха през 89 година с малцинствата, тогава и др.държави да дойдат да ги спасят съгласен ли си
  • 104 Където се водят военни действия,

    8 5 Отговор
    Населението се евакоира! Тези Икраински деца в България, насилствено ли са заселени у Нас!! Пълни глупости!! Фейкове от Украйна!! Никой не ги чете, след като види"новини от Украйна"
  • 105 Ами ...

    3 2 Отговор

    До коментар #99 от "ДжафДжаф":

    Глупости.
  • 106 к'ъф ти е проблема?

    3 3 Отговор

    До коментар #99 от "ДжафДжаф":

    Много тъпо! Ти за политика от тубата ли ползваш аргументи?

    Коментиран от #112

  • 107 Тъпппчо соросоиден

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "Hoho Boho":

    Не им завиждам на джипките бе Ховно Болно. Не искам майка ми с мизерната пенсия да плаща хотела на укритие мутри.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 ЗЕЛЕНЧО СВИКВАЙ ВЕЧЕ ЧЕ ТЕ НЯМА !

    4 1 Отговор
    НА ЗЕМЯТА !
  • 111 В БЪЛГАРИЯ КАКВИ ЛИ НЕ НАЦИИ БЯХА

    2 1 Отговор
    ЗАСЕЛЕНИ - САМО ЕСКИМОСИ НЯМА !
  • 112 любопитен

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "к'ъф ти е проблема?":

    Ти за своите политически аргументи анализи на "Съвета за международни отношения Ричард Хаас" ли ползваш!
  • 113 Боби

    2 2 Отговор
    Олеее, това го е писал Зеленски, а този го е преписал. Но не разбрах, за Норвегия ли ставаше въпрос или за Русия, защото и в Норвегия има една организация чиято основна цел е разселване на деца главно от Източна Европа.
  • 114 Роко

    2 2 Отговор

    До коментар #91 от "Мим":

    Приятелю в Русия православни християни няма. Така наречения патриарх е долен комунист и политическо ченге а да не забравяме Гундяев е известен контрабандист внасящ в Русия незаконно цигари и алкохол. В църквите има икони на антихриста Сталин и бандата му взривили не една църква, а да и на все още живия Путин (комунист, политическо ченге и мафиот).
  • 115 Хи их хи

    2 1 Отговор
    Украински деца няма! В Добруджа добруджански деца ли са или български?
  • 116 От тая

    1 0 Отговор
    Това е жив нацизъм
  • 117 сороснерес

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "ПЛЕВНЬО":

    децата,жените и стари хора като щит..са патент на идил и бандеровци...Е като знаете че в училища,болниците има деца, болни.. защо ги обстрелвате..Защо не сте изтеглили от тези райони цивилно население..а ги принудихте да слязат в мазета..и превърнахте техните жилища в бойното поле...ЗАЩОТО знаете че те са рускоговорящи...и 90% не искат да имат с вас нищо общо...затова може да ги използвате по този престъпен начин..
  • 118 Така

    0 0 Отговор
    Както българи с македонци, така руснаци и украинци са с едно и също ДНК