Отидете към основна версия

6 829 96

Великобритания обяви нови данни за руските загуби в Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • загуби-
  • войници-
  • убити

На Москва вероятно ще ѝ отнеме години, за да възстанови тези сили

Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Обединеното кралство даде нова представа за мащаба на руските загуби по време на инвазията в Украйна, съобщи Би Би Си.

Вероятно повече от една четвърт от руските батальонни тактически групи, изпратени в конфликта, са станали "бойно неефективни", оценява МО в ежедневната си актуализация, макар че не дава повече подробности по този въпрос.

Повече от 120 такива единици са били ангажирани с инвазията в Украйна, заявиха от британското военно министерство в "Туитър". Това е около две трети от цялата сухопътна бойна сила на Русия.

Според британския мозъчен тръст по въпросите на сигурността RUSI се смята, че повечето батальонни тактически групи имат 700-800 души личен състав.

Някои от най-елитните руски части - включително въздушнодесантните войски ВДВ - са претърпели "най-високи нива на загуби", добавиха от британското министерство на отбраната.

"На Русия вероятно ще ѝ отнеме години, за да възстанови тези сили", се казва в анализа.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 101 гласа.

Свързани новини

  • „Призракът на Киев“ е мит

    В социалните мрежи "Призрака на Киев" е герой, ас на украинската военна авиация, пилот на изтребител, за когото се твърди, че е свалил редиц ...
    02.05.2022
    4 774
    48
Новини по държави: