Отидете към основна версия

2 535 20

Военни игри в небето над Гърция

  • гърция-
  • нато-
  • авиация-
  • изтребители-
  • хеликоптери

“Тайгър мийт” 2022 е доказателство за важната роля на Атина като фактор на стабилност в региона

Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Средното по мащаб многонационално военновъздушно учение Тайгър мийт (Tiger Meet) на НАТО е доказателство за важната роля на Гърция като фактор за стабилност в региона", заяви началникът на Генералния щаб на Гърция генерал Константинос Флорос в изявление в понеделник в 116-и боеви авиационен полк на летище Араксос, докато присъстваше на събитие, провеждащо се в рамките на учението, съобщи агенция АНА-МПА специално за БТА.

Той заяви, че Гърция, с насоките на политическото ръководство, насърчава мира и сигурността на базата на международното право и добросъседските отношения.

По отношение на учението "Тайгър Мийт" той подчерта, че "това е много важно многонационално учение, целящо да насърчи оперативната съвместимост и сигурността".

Учението започна на 9 май и ще приключи на 20 май. Над 60 изтребителя и хеликоптера са включени в учението, което се провежда в целия атински район за полетна информация, с участието на Гърция, Белгия, Франция, Швейцария, Испания, Италия, Чехия и силите на НАТО. Австрия, Германия, Съединените щати, Нидерландия, Португалия и Полша също участват с наблюдатели, персонал и оборудване, както и сили на гръцката армия и военноморските сили.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: