Отидете към основна версия

4 084 45

Както в Афганистан

  • сащ-
  • афганистан-
  • украйна-
  • тулси габард

САЩ ще претърпят поражение в Украйна, подобно на това в Афганистан

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън ще се провали в Украйна поради липса на ясни цели. „Администрацията на Байдън не успя да определи какви са задачите в този конфликт. Може да разгледаме Афганистан и Ирак — съвсем скорошен пример за това какво се случва, когато нямате определена цел“, казва бившата конгресменка Тулси Габард пред телевизия Fox News.

Американският народ, изправен пред висока инфлация и растящи цени на стоките от първа необходимост, има право да знае колко милиарда долара ще струва да помогне на Киев.

На фона на руската специална операция за защита на Донбас, която започна на 24 февруари, САЩ и съюзниците от НАТО продължават да доставят оръжие на Украйна. Ден преди това ръководителят на Белия дом подписа законопроект за отпускането на военна, икономическа и хуманитарна помощ на Киев в размер на близо 40 млрд. USD.

Москва многократно посочва опитите на Запада да забави конфликта, като доставя оръжие на въоръжените сили на Украйна. Руското министерство на отбраната предупреди, че складовете за боеприпаси ще станат легитимни мишени за военно-въздушните сили в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 68 гласа.

Свързани новини