Отидете към основна версия

4 936 80

Лисичанск: Руските войски унищожават всичко, до което достигнат

  • украйна-
  • лисичанск-
  • руски сили-
  • обстрел-
  • русия

Това съобщава ръководителят на областната администрация, Серхий Гайдай

Снимка: БГНЕС

Близо до Лисичанск руските военни са обстрелвали територията на автогарата, сградите на църквата "Свети Митрофановски" и църквата "Света Великомъченица Варвара", както и едно предприятие, помещенията на гранична охрана и административна сграда, предаде news.bg.

Това съобщава ръководителят на областната администрация, Серхий Гайдай, който потвърждава и продължаващите опити на руските военни да блокират Лисичанск от юг. "Същевременно унищожават всичко, до което достига тяхната артилерия и ракетни установки", твърди той.

Припомняме, миналата седмица украинските войски получиха заповед да се изтеглят от Северодонецк - градът, който беше основна цел на руската офанзива в продължение на седмици. Според информацията Северодонецк е вече напълно разрушен.

Артилерийският обстрел около Славянск, Авдеевка, Маринка, Райгородка и Рай-Александровка в Донецка област продължава. Руските военни са нанесли ракетни удари по Николаевка и Костянтиновка. Регионът остава без газ и частично без вода и електричество. При обстрела на Николаевска област, при което има жертви и ранени.

Според доклада на украинския генерален щаб край Верхнекаменка руските войски са били принудени да отстъпят.

Освен ракетния удар по Одеска област с помощта на стратегически самолети Ту-22М, с ракети е бил обстрелван и Сумският регион. Повредени са жилищни сгради, ферма и водна кула. Един човек е убит, а друг е ранен.

През нощта руските военни нанесоха удари в Киевски и Шевченковски район на Харков, Чугуевски и Харковски район.

Генералният щаб и днес посочва, че според наличната информация беларуското ръководство продължава да оказва военна подкрепа на Русия, по-специално за Белгородска област е изпратена още една пратка с боеприпаси с 20 тира.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 31 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: