Отидете към основна версия

4 051 38

Бивш латвийски министър: Това беше първата стъпка от отрязването на Калининград от Русия

  • марис гулбис-
  • дмитрий медведев-
  • русия-
  • латвия-
  • калининград

"Пореден идиот", заяви Дмитрий Медведев по адрес на Марис Гулбис

Снимка: latvia.postsen.com

„Ограничаването на транзита до Калининградска област е първата стъпка на Европа и НАТО за отрязването на Калининград, бившата столица на Източна Прусия, от Русия".

Това заяви бившият министър на вътрешните работи на Латвия Марис Гулбис.

"Започнах да мисля, че Европа отлично разбира какво прави. Литовците разбираха всичко още по-добре. Мисля, че е изпратен ясен сигнал към руснаците - ако се покажете, ще вземем Кьонигсберг. Това са последствията от Ялта и Нюрнберг, но това е вчера. След началото на спецоперацията в Украйна Байдън трябваше да се обърне към руския президент с думите: „Владимир, сега отнемаме Калининград за това, което направи в Украйна“. Западните лидери сега са твърде меки в сравнение с Рейгън и Чърчил. Латвия или Литва заслужават такива партньори."

Казаното от Гулбис бе коментирано от бившият руски президент Дмитрий Медведев, настоящ заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия:

"Пореден идиот, бивш министър от Латвия, изпрати сигнал, че НАТО и Европейският съюз ни отнемат Калининград. Изглежда, че е пил или ял нещо лошо. Предлага да започне Трета световна война. Ще дойде на себе си – ще се страхува от всяко шумолене на вратата. И с право, имаме добра памет...", заяви Медведев.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 42 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: